Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357652    
Honlapkeszites

Trafik - Eddig 124 jogosultság visszavonását kezdeményezték

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság fiatalkorúak kiszolgálásának ellenõrzésére vonatkozó kiemelt vizsgálatok eredményeként eddig 142 nemzeti dohányboltban függesztették fel a forgalmazást, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. pedig 124 jogosultság visszavonását kezdeményezte - közölte az NDN Zrt.  az MTI-vel.


A cég szerint az új dohánykereskedelmi rendszer legfontosabb célja megvalósult, ugyanis jelentõsen csökkent a fiatalkorúak kiszolgálása dohánytermékkel: míg tavaly a kereskedõk 58 százaléka adott el cigarettát 18 éven aluliaknak, a jelenlegi 12 százalékos adat jelentõs javulást mutat és folyamatosan csökken.
Hangsúlyozzák azt is, hogy a kormány intézkedésének eredményeként a régi dohányboltok nagy számban folytathatták a kereskedelmet kijelöltként. "A jelenleg mûködõ közel 5800 koncessziós joggal rendelkezõ nemzeti dohánybolt magyar családok hosszú távú biztos megélhetését biztosítja szakszerû, ellenõrzött, és biztonságos termékek árusításával" - közölte a cég, hozzátéve, hogy összesen - az ideiglenesen kijelöltekkel együtt - 6343 helyen árulnak a törvényi elõírásoknak megfelelõen dohánytermékeket az országban.
A dohánytermékek után szeptemberben az év legmagasabb jövedéki adóbevétele, 36,2 milliárd forint folyt be a büdzsébe, az októberi bevétel 28,8 milliárd forint volt. A két hónap adatai összesen 5 milliárd forinttal, 8,2 százalékkal haladják meg az elmúlt év azonos idõszakit - emelte ki a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.

 

MTI - Kanizsa2013-11-08 07:20:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül