Ma 2023. 9 26.
Jusztina, Kozma, Damján napja van.
Látogatók száma : 55983316    
Honlapkeszites

Cseresnyés Péter: A Fidesz nem tér le a rezsicsökkentés útjáról

November 1-tõl újabb mérföldkõhöz érkezett a rezsicsökkentés. Ez a mérföldkõ, már a hármas számot mutatja. A rezsicsökkentés harmadik ütemének a számát – kezdte ma délutáni sajtótájékoztatóját Cseresnyés Péter városunk polgármestere, Nagykanizsa és térségének fideszes országgyûlési képviselõje.


A rezsicsökkentés elsõ ütemében ez év januárjától 10 %-kal csökkent a gáz, a távhõ és az áram ára. A második ütemben júliustól csökkent a víz- és a csatornadíj, a szippantott szennyvíz, a PB-gáz, a kéményseprés, valamint a szemétszállítás díja. Majd a mostani, harmadik ütemben újabb 11,1 %-kal csökkent a gáz, a távhõ, és az áram díja. Így a tavalyi árakhoz képest már 20 %-kal kell kevesebbet fizetni ezekért a szolgáltatásokért. Ezen díjak csökkenésének eredményeképpen, egy családnak évente átlagosan 100 ezer forintos megtakarítása keletkezhet.
Mindenképpen kijelenthetjük, hogy ezekkel az intézkedésekkel jelentõs eredményeket értünk el Magyarországon.
Nem kis szembeszéllel kellett megküzdenie a kormányzatnak, hiszen a szolgáltatók mindent megmozgattak annak érdekében, hogy megakadályozzák a rezsicsökkentés irányába ható törekvéseket. Ezen nyomásgyakorlásukat, mind a mai napig nem függesztették fel, ezért az Országgyûlés nemcsak a novemberi rezsicsökkentésrõl szavazott, hanem elfogadta a rezsicsökkentés védelmérõl szóló politikai nyilatkozatot is. E határozat világos, egyértelmû üzenet az Európai Uniónak, valamint a tisztességes profittal megelégedni képtelen külföldi szolgáltatóknak, és a nekik dolgozó baloldalnak.
Brüsszel szerint ugyanis „sérti a versenypiacot és a diszkriminációmentesség elvét” az, hogy csak a családok rezsiköltségeit csökkentettük, míg a vállalatokét nem. Valójában egyetlen dolgot sért a rezsicsökkentés: a külföldi szolgáltatók extraprofitját. Magyarországot a többi uniós tagállammal azonos jogok illetik meg, és azonos kötelezettségek terhelik. Márpedig az uniós közösségi jog semmilyen formában nem tiltja a közszolgáltatások árával kapcsolatos hatósági ármegállapítást, mely az Európai Unió 28 tagállamából 18-ban többféle formában is jelen van.
Ezért a Fidesz elkötelezett amellett, hogy megvédje Magyarország gazdasági függetlenségét, a magyar családok biztonságát. A jövõben sem fogunk engedni semmilyen külsõ és belsõ nyomásnak, amely megpróbál bennünket ettõl eltántorítani.
A rezsicsökkentés mindaddig veszélyben van, amíg a brüsszeli bürokraták és a magyar baloldal a multik markában vannak. Ezért, ha ennél is több kell a rezsicsökkentés megvédéséhez, akkor meg fogjuk tenni. El fogjuk fogadni a 2014-es költségvetést, amely védi a rezsicsökkentést és számol vele. El fogjuk fogadni azt a nonprofit közmûszolgáltatókról szóló törvényt, amely megtiltja, hogy a szolgáltatók extraprofitot számítsanak fel a szolgáltatásaikért a családok kárára. Amennyiben ez mind nem lesz elegendõ, akkor az Alaptörvénybe is bele fogjuk foglalni a rezsicsökkentés védelmét – zárta mondandóját Cseresnyés Péter a Fidesz körzetünkben egyéniben helyet szerzett országgyûlési képviselõje.

Kanizsa2013-11-07 16:47:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül