Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55350340    
Honlapkeszites

A Tûzmadarak újabb szárnyalása

Október 28. és november 1. között került megrendezésre Budapesten a Nemzetközi Mûvészeti Verseny és Fesztivál. A „Dal” civil szervezet (Odessa, Ukrajna) és a magyarországi Ukrán Nagykövetség által lebonyolított rendezvény a tehetséggondozáson túl a nemzetközi kapcsolatok kialakítását és elmélyítését tûzte ki céljául.


Nagykanizsáról a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban mûködõ Tûzmadár Mozgásszín képviseltette magát 10 mûsorszámmal. Az elõadómûvészet kategóriái közül - tánc, énekes, hangszeres, színházi, cirkuszi mûfajok - klasszikus balett és moderntánc koreográfiákat mutattak be október 29-én a József Attila Mûvelõdési Központban. A nemzetközi zsûri három szintet meghatározva minõsítette, és serleggel, diplomával, emléktárgyakkal jutalmazta a versenyzõket.
Eredmények:
Bognár Bella: 2. Laureát helyezés, „Dé já vú”. Varga Laura: 3. Laureát helyezés, „Graffiti”. Neubauer Nóra: 3. Laureát helyezés, „Kétely”. Kánnár Kata Luca: Arany diploma fokozat, „Délibáb”. Tûzmadár Mozgásszín (gyermek korosztály): Bronz diploma fokozat. Tûzmadár Mozgásszín (ifjúsági korosztály): Bronz diploma fokozat. A koreográfiákat mûvészeti vezetõjük, Hikádi Mária Anna készítette, aki ezzel a zsûri Különdíját érdemelte ki.
A legjobb elõadók részt vehettek 31-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban megrendezett Gálakoncerten. A mozgásszínt Bognár Bella, Hajdu Virág, Rosta Melinda és Varga Rebeka
képviselték „Illúziók” címû produkciójukkal.
A kanizsai táncosok meghívást kaptak a 2014-ben Rigában megrendezésre kerülõ Tánc Olimpiára. Felkészülésüket Stefán Gábor klasszikus balettmester, Trombitás Mónika tornaedzõ és Ritecz Rita drámapedagógus segíti.
 2013-11-06 11:24:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül