Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54761033    
Honlapkeszites

Elsõ élvonalbeli zenészekkel készülnek

Neves elõadókkal és igazi világsztárokkal várják a mûfaj kedvelõit az e hét végén – november 8-9-én – tartandó, 40 éves jubileumát ünneplõ Kanizsa Nemzetközi Jazz- és Világzenei Fesztiválra, a rendezvénynek otthont adó Hevesi Sándor Mûvelõdési Központba.

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Farkas Tibor, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója ismertette a kétnapos jazz-fiesta részletes programját.


Ehhez kapcsolódóan elmondta, sok olyan fiatal mûvész is koncertet ad a rendezvényen, akik egykor városunkból indultak el a nagyvilágba, hogy megmártózzanak a jazz mûfajában, ma pedig a stílus befutott és közkedvelt képviselõi. Megemlítve Gayer Mátyást és Farkas Norbertet, akik szintén pódiumra lépnek a fesztiválon, emellett pedig olyan ismert mûvészeket is „magukkal hoznak” koncertezni, akik a jazz „krémjéhez” tartoznak, így különleges, alkalmi formációk szem- és fültanúja is lehet majd a közönség az idei fesztiválon. Csakúgy, mint a jazz-elit mûsorának, például az USA-ból érkezett a Németh Ferenc Triumph Projekt monstre koncertjének. A fesztivál péntek-szombatján egyébként összesen 6 csapat szórakoztatja majd zenei csemegéivel a közönséget – sok más mellett – Borbély Mihály Balkán Jazz Projektje, a Magyar Vista Social Club és a Bacsó-Juhász-Tálas Triad. Amúgy a mûsorszámok némelyikében a világzenei blokkokból sem lesz hiány.
A jazz fesztivál szerves része még a pénteken 18 órakor kezdõdõ, 33. „Életünk” Országos Fotópályázat kiállításának megnyitója és díjátadója, ahol számos kanizsai fotómûvész munkáját is megtekintheti a nagyközönség – hangsúlyozta Kovácsné Mikola Mária, a HSMK intézményegység-vezetõje. Minderre, és a kétnapos fesztiválra, valamint a koncerteket követõen a Hotel Centrálba éjszakai „örömzenére” mindenkit várnak a szervezõk. További részletek a www.kanizsaikultura.hu és a www.kanizsajazzfesztival.hu oldalon.

Sz.Zs.
 2013-11-05 13:07:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül