Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55396233    
Honlapkeszites

ADDINOL Kulturális Diákpályázat
Szeptember 22. volt a határideje annak a Kulturális Diákpályázatnak, amelyet az ADDINOL Hungária Kft. szervezett, s amelyre 48 diáktól 49 pályamunka érkezett. Az eredményhirdetésre a Batthyány Lajos Gimnáziumban került sor október 7-én, kedden 15 órakor. Az ötlet hat évvel ezelõtt született meg a fõ szervezõtõl, Cserti Józseftõl, azért, hogy munkatársaival a diákokat önálló gondolkodásra, tudományos munkák készítésére buzdítsák.

A pályázaton a városi középiskolások 9-12. évfolyamos, nappali tagozatos tanulói vehettek részt. 12 témakörben készíthették el dolgozataikat: 1. A jövõ környezetét fejlesztjük. 2. Egészség, sport 3. Nagykanizsa 4. ADDINOL 5. Európai Unió 6. Oktatás 7. Informatika 8. Kultúra, mûvészet 9. Tudomány 10. Üzleti élet, gazdaság 11. Nagykanizsa és az olajbányászat.

Iskolánként nyolc pályamunka kapott pénzjutalmat, négy jutott tovább, amelyeket aztán az iskoláktól független – az önkormányzat és a szponzorok képviselõi által alkotott – zsûri bírált. Õk választották ki azt az ötöt, amelyeknek a szerzõi részt vehetnek az ADDINOL Kft. által felajánlott, , október 23-tól 26-ig tartó Krakkó-Zakopane körutazáson. A zsûri tagjai: Szmodics Józsefné, Nagykanizsa MJV Önkormányzata képviseletében, Balogh László az önkormányzat és az oktatás oldaláról, Rajnai Miklós, Burján Emese és Dukát Éva a szponzoroktól, valamint Kelemen Ottóné, aki a cégektõl és az iskoláktól függetlenül vállalta szerepét.
A diákok, akik utazhatnak: Megyes Melinda (BLG), Horváth Balázs (BLG), Vercz Dávid (Cserháti SZKI), Hederics Viktor (Mezõ), Kanizsai Rita (Piarista Gimnázium), Bankó Péter (Zsigmondy-Széchenyi SZKI). Mindegyiküket egy-egy zsûritag méltatott, és bíztatott, hogy folytassák, hiszen nagyon értékes, néhol egyetemi szintû tanulmányokat olvashattak a gyerekek tollából. Vercz Dávid, aki két mûvet is „elkövetett”, az egyik szponzor különdíjasa lett, s Tanai Balázs (Zsigmondy-Széchenyi SZKI) egy mobiltelefon-szolgáltató különdíját vihette haza.
A szervezõk és a zsûri tagjai egyaránt bíznak abban, hogy az évek során egyre több diák jelentkezik majd erre a „versenyre”, s megmutatják a városnak, hogy mire képesek.

S.E.

2008-10-09 08:43:35


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül