Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319473    
Honlapkeszites

Rezsicsökkentés - Fidesz: egységesek lesznek a közmûszámlák

A közmûszámlák egységesítését javasolja a Fidesz rezsicsökkentésért felelõs munkacsoportja. A várhatóan 2014. január 1-jétõl hatályos új rendszerben egységesek, egyszerûek, átláthatók, mindenki számára megérthetõk lesznek a számlaképek - közölte Németh Szilárd, a kormánypárt szakpolitikusa szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy a szabályokat törvény rögzíti majd.

 


"Meg fogjuk határozni színekkel az egyes szolgáltatások területét, hogy még könnyebb legyen az eligazodás, és meg fogjuk határozni még a betûméretet is" - mondta az országgyûlési képviselõ, jelezve, hogy a jogszabály vonatkozik majd a gáz-, a villany-, a távhõ-, a víz- és csatorna-, valamint a szemétszállítási és a kéményseprési számlákra is.
Hozzátette, hogy lesz egy úgynevezett elsõdleges számla, de emellett a szolgáltatók a továbbiakban is kötelesek lesznek kibocsátani a részletes számlát.
Németh Szilárd a tájékoztatón emlékeztetett, hogy péntektõl, november 1-jétõl ismét olcsóbb lesz a háztartási energia ára, így a gázért, az áramért és a távhõért a 2012. decemberi árakhoz képest 20 százalékkal kevesebbet kell majd fizetni. Jelezte ugyanakkor, hogy ezekkel a díjakkal Magyarország a középmezõnyben lesz európai uniós szinten, amivel szerinte "nem elégedhetünk meg", mert a gáz- és az áramárak még így is az EU-átlag feletti terhet rónak a magyar családokra. Tehát "bõven van indoka még egy esetleges újabb rezsicsökkentésnek" - jelentette ki.
A Fidesz rezsicsökkentésért felelõs politikusa egyúttal arra hívta fel a gáz- és villanyóra állását havonta bediktáló fogyasztók figyelmét, hogy sok pénzt megspórolhatnak, ha még október utolsó napjaiban, azaz szerdán vagy csütörtökön bejelentik a mérõóra állását.
Kérdésre válaszolva beszélt arról is, hogy a közmûszolgáltatások tervezett nonprofittá alakításával megnõ majd a köztulajdonlás lehetõsége, s nem lesz például annyi víziközmû- és hulladékszolgáltató, mint most.

 

MTI - Kanizsa2013-10-31 03:38:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül