Ma 2023. 3 29.
Auguszta, Bertold napja van.
Látogatók száma : 54795528    
Honlapkeszites

Ismert rákkutató a rákbetegség elleni küzdelemrõl

Városunk szülötte, az ismert rákkutató, dr. Kulcsár Gyula november 7-én – a Magyar Tudomány napi rendezvény okán – Nagykanizsára látogat. A nap folyamán Kanizsa TISZK-ben, majd pedig a Halis István Városi Könyvtárban tart elõadást – jövõ csütörtökön 16 órától - a közismert, tumorellenes tápszer feltalálója – melyre minden érdeklõdõt szeretettel várnak a szervezõk.


A Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Egyesülete, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület, az Együtt Kiskanizsáért Egyesület és a Halis István Városi Könyvtár összefogásában megvalósuló, nyílt rendezvény részleteit szerdán ismertették. Mint Czupi Gyula elmondta, a szervezõk mindegyike fontosnak tartja, hogy a rák elleni küzdelemrõl és a betegség megelõzésérõl – valamint a kutatások jelenlegi állásáról – közelképet adjon olyas valaki, aki mindebben érdemi munkát végez. Dr. Kulcsár Gyula ismeretterjesztõ elõadásában az immunerõsítés módszereirõl is szót ejt – hangsúlyozta a könyvtárigazgató gondolataihoz csatlakozva Karosi Lászlóné, a „Napfény” Rákbetegek Egyesületének elnöke, hozzátéve: az egykori Winkleres, ma viszont már a Pécsi Orvostudományi Egyetemen tanító biokémikus kísérletei nagyban hozzájárultak egy olyan gyógyhatású készítmény létrejöttéhez, ami – a tapasztalatok szerint – több rákbeteg gyógyulását segítette, természetesen az orvosi-onkológiai kezelések mellett.
Azoknál is eredménnyel használható a produktum, akik ugyan még nem betegek, ám a veszélyeztettek csoportjába tartoznak – szólt Budavölgyi Kálmán, aki újságírói kérdésre válaszolva kiemelte, hogy dr. Kulcsár Gyula elõadása a Nagykanizsai Civil Kerekasztal „Egészségfejlesztõ programjának” is része.
Horváth Jánosné, az „Együtt Kiskanizsáért” Egyesület elnöke anno, egyszer, már meghívta városunkba a szaktekintélyt, így örömmel csatlakozott ahhoz, hogy ismét városunkban tartson beszámolt kutatásairól az orvosi, kutatói berkekben elismert biokémikus.

Sz.Zs.2013-10-30 13:07:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül