Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54773975    
Honlapkeszites

Egy igazi oázis a zalakarosi fürdõ új beltéri vízipók-csodapók beruházása

Zalakaros lesz az elsõ helyszín, amely a fürdõ családbarát jellegét és annak professzionális gyermekanimációs programjait biztosítja. A külföldi desztinációk Neckermann Klub Oázis szállodáiban már évek óta sikeresen mûködõ programot a zalakarosi strandon 2013. év nyarától vezették be a kültéri Vízipók-Csodapók Gyermekvilágban, amely a beltéri gyermekbirodalom tartalommal való megtöltésérõl is gondoskodik. Képzett animátorok családi és gyermek programokkal várják a vendégeket. Az animáció célja, hogy a családok még több élményhez jussanak a fürdõben eltöltött idõ alatt. Az animáció különlegességét az adja, hogy a foglalkozások során a szórakoztatás mellett az egészségre fókuszálnak.


Magyarország kilenc turisztikai régiója közül az egyik legjelentõsebb a Balaton Régió, amely természeti, táji értékekben, kulturális örökségben gazdag terület. A régió turizmusának meghatározó vonzereje a víz, amely egyaránt jelenti a Balatont és a bõséges gyógyvízkészletet. Zalakaros a Balaton Régió jelentõs egészségturisztikai vonzerõvel rendelkezõ települése, a régió negyedik leglátogatottabb városa.

A Balaton turisztikai régióban legnagyobb vonzerõvel rendelkezõ attrakciók a következõek: a Balaton, mint édesvízi tó, Hévíz, mint a világviszonylatban is egyedülálló gyógyhely, valamint Zalakaros, mint a régió kiemelt családbarát fürdõkomplexuma, ahol folyamatosak a fejlesztések.

A Balaton Régió leglátogatottabb városa Hévíz, majd Siófok, Balatonfüred és Zalakaros következik. Hévíz egyediségét a gyógy-tó jelenti. A régióban a Balaton, mint édesvízi tó központi jelentõséget tölt be. A tó déli partszakaszának központja Siófok, az északi partszakasznak pedig Balatonfüred. Zalakaroson van a Balaton Régió legnagyobb épített családi fürdõje, mely a régióba érkezõknek optimális kirándulási útirány. A fürdõváros adta szezonhosszabbítási, valamint a vakáció idõszakában „rossz idõ esetére vonatkozó” alternatíva a régiós összefogást és együttmûködést erõsítõ kapocs.

A „Családi wellness szolgáltatások fejlesztése a Gránit Gyógy- és Termál fürdõben” pályázat kereteiben megvalósult beruházás értéke közel 600 millió forint, ebbõl 220 millió Ft állami támogatást hívhatott le a fürdõ. A fedett gyermekvilág bekerülési értéke ebbõl több mint 300 millió Ft volt.

A fürdõ célja, hogy a kültéri és beltéri Vízipók Csodapók Gyermekvilág szárazföldi és vízi attrakciós elemeit megtöltse tartalommal, ehhez hátteret a Béres Alexandra vezette program biztosít. Magyarországon a program ez idáig fürdõben még nem valósult meg.

Olyan játékos foglalkozásokon, vetélkedõkön, sport programokon vehetnek részt a gyermekek, melyek az egészséges életmód köré szervezõdnek. A város hosszú távú sikerét az egészségturisztikai iparág biztosíthatja, melyhez minél több korcsoportot szeretnének hozzákapcsolni. A gyógyászat által az idõsebbeket, wellnesshez kapcsolódóan a szülõket, 2013-tól pedig a Neckermann Klub Oázis program segítségével a kicsiket.
A beltéri Vízipók-Csodapók Gyermekbirodalom avatásának idõpontja a „Tök jó Zalakaroson!” programsorozatba ágyazva: 2013. október 30.

Kanizsa2013-10-30 08:17:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül