Ma 2023. 5 28.
Emil, Csanád, Vilmos napja van.
Látogatók száma : 55311427    
Honlapkeszites

Sberbank néven mûködik majd a Volksbank, csütörtökön rövid ideig leáll az informatikai rendszer

A Magyarországi Volksbank Zrt. 2013. november 1-jétõl, azaz péntektõl Sberbank Magyarország Zrt. néven mûködik tovább - közölte honlapján a pénzintézet.


A bank azt is közölte az ügyfeleivel, hogy a névváltás miatt a meglévõ, Volksbankos bankkártyákat hamarosan Sberbank kártyákra cseréli. A kártyacserét a bank díjmentesen végzi el.
Az új kártyákat 2013. november elsejétõl postai úton kézbesíti a pénzintézet, azokat az ügyfelek jelenlegi PIN-kódjukkal tudják majd aktiválni - olvasható a bank honlapján.
A névváltoztatás kapcsán a bank informatikai rendszerének karbantartása miatt 2013. október 31-én, csütörtökön rövid ideig a pénzintézet egyes internetes szolgáltatásai nem lesznek elérhetõek, így a Volksbank@Net Internet Bank 18 órától 20 óráig, illetve a bank honlapja nem látogatható csütörtökön 19 órától 21 óráig.
Tavaly februárban Bécsben jelentették be, hogy véglegesítették az addig osztrák többségi tulajdonban lévõ Volksbank International (VBI) adásvételi szerzõdését a fõ részvényesek és az orosz Sberbank képviselõi, amely szerint a Volksbank kelet- és közép-európai leányvállalatait - köztük a Magyarországi Volksbank Zrt.-t - tulajdonosként birtokló VBI száz százalékban a vezetõ orosz bank tulajdonába került.
A VBI összesen kilenc országban van jelen a térségben, az adásvétel egyedül a romániai leányvállalatra nem vonatkozott. A VBI végleges vételára 505 millió euró lett, ugyanis az elõzõ év novemberében kitûzött 585 millió eurós irányárat a VBI 2011. harmadik negyedévi veszteségeinek tükrében 80 millió euróval csökkentették a szerzõdõ felek.
Az akkori budapesti sajtótájékoztatón Valentin Mihov, a Sberbank stratégiai és fejlesztési területért felelõs igazgatója emlékeztetett arra, hogy a VBI a Sberbank elsõ nagyobb akvizíciója a FÁK-országok térségén kívül, és nagy lépés afelé, hogy a nemzetközi pénzpiacon is jelentõs pénzintézet legyen.
Valentin Mihov akkor azt is közölte, hogy a jövõben erõsítik a lakossági tevékenységüket, és belátható idõn belül 5 százalékos piaci részesedést akarnak elérni az országban.

MTI - Kanizsa2013-10-30 06:09:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül