Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353567    
Honlapkeszites

A Nagykanizsai Fidesz Frakció állásfoglalása
A hét elején a Fidesz frakciótól elhatárolódó Marton István nyilatkozatára az alábbiakban reagált a megszólított fél.

Nagykanizsán 2006 õszén tizenöten szereztek mandátumot az önkormányzati választásokon a Fidesz-KDNP támogatásával, köztük a polgármester is. Szándékaink szerint tizenöt fõs jobboldali frakció irányította volna a várost. Mindannyiunk meglepetésére azonban néhány hónap múlva nyilvánvalóvá vált, hogy a polgármester úr nem kíván frakciónk tagja lenni, sõt, a frakcióval való egyeztetés nélkül készíti az elõterjesztéseket, melyekrõl több esetben bebizonyosodott, hogy elõkészítetlenségük miatt mindennemû döntésre alkalmatlanok. A frakció-vezetés és a frakció egésze is rendszeresen próbált egyeztetni a város elsõ emberével, de igyekezetünk a legtöbb esetben nem járt sikerrel.

Sajnos a polgármester úr a szakmai nézetkülönbségeket és vitákat személyes sértõdöttsége miatt személyes ellentétekké mélyítette azokkal a képviselõkkel szemben, akik az övétõl eltérõ véleményt fogalmaztak meg.
Mik is voltak ezek? Milyen témák okozták a polgármester személyes sértõdöttségét?
Például a nehéz anyagi helyzetben lévõ város képviselõtestülete nem támogatta a polgármester fizetésemelését 2007 õszén. Hasonlóképpen nem támogatta a Fidesz-frakció a „sízsákos” luxusautó vásárlását és nem értettünk egyet az általános iskolák összevonásával sem.
Erre válaszul a polgármester úr – többek között – akadályozta az idei út- és járdafelújítások megvalósítását, és a mûfüves pályák építését is.
A polgármester úr annyira „önállóan” dolgozik, hogy nem hajlandó egyeztetni a Fidesz-frakcióval és más képviselõkkel sem. Nem lehet meggyõzni sem gazdasági-, sem logikai érvekkel. Ráadásul példátlan az a szándéka, hogy a neki nem tetszõ embereket megpróbálja a város lakói elõtt lejáratni.
Nem hisszük, hogy azok az újságírók, akik kénytelenek asszisztálni ehhez az eljáráshoz, szívesen vesznek részt ilyen interjúban.
Alaptalan vádaskodásaival, polgármesterhez méltatlan hangnemével több képviselõt is mélyen megsértett, s ezzel nem szolgálja sem Nagykanizsa érdekeit, sem pedig városunk pozitív megítélését.
A fentiek tisztázása után frakciónk – mint azt már sokszor hangoztattuk – a város és az itt élõ emberek érdekeit messzemenõkig szem elõtt tartva dolgozik, s nem kíván belemenni méltatlan vitákba.
a Fidesz frakció


2008-10-08 13:42:51


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül