Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353316    
Honlapkeszites

Göndör István az Együtt-PM nagykanizsai jelöltje az országgyûlési választásokon

A jelenleg az MSZP parlamenti képviselõjeként tevékenykedõ Göndör Istvánt az Együtt-PM szövetség indítja a jövõ évi országgyûlési választásokon nagykanizsai jelöltként - közölte Szigetvári Viktor, a szövetség társelnöke hétfõi nagykanizsai sajtótájékoztatóján. Göndör István az MTI-nek azt mondta: napokon belül felfüggeszti tagságát a szocialista pártban, de a szocialista frakcióban marad.


Szigetvári Viktor a Nagykanizsai Demokratikus Kerekasztallal kötött megállapodás alkalmából tartott tájékoztatón beszélt arról, hogy a civil szervezet javaslatát elfogadva indítják jelöltként Göndör Istvánt.
A politikus "rendezi a viszonyát az MSZP-vel", és a következõkben már az Együtt-PM képviselõjelöltjeként jelenik meg - jelezte a szövetség társelnöke.
Hozzátette: új lendületet kell adni a balközép nagykanizsai jelenlétének is, Göndör István pedig jól ismert politikus a térségben. "Nem hiszek az erõszakos fiatalításban" - mondta, nem attól lesz jó politikus valaki, hogy hány éves, hanem attól, van-e elismertsége, jó kapcsolatot ápol-e a civil szervezetekkel és a pártok többségével.
Szigetvári Viktor úgy fogalmazott: Cseresnyés Péter jelenlegi fideszes országgyûlési képviselõnél jobb képviseletet érdemel Nagykanizsa és térsége a parlamentben. "A sok fideszes nagyvad között Cseresnyés úr hangja nem hallik", nem tud kellõ forrást szerezni a városnak, "rossz lobbistája Zala megye déli részének".
Tar Mihály, a Nagykanizsai Demokratikus Kerekasztal elnöke elmondta: szervezetük februárban alakult meg. Azóta keresték a technikai lehetõségét Göndör István jelöltkénti szerepeltetésének, hogy kiderült, a három zalai választókerületbõl a nagykanizsaiban az Együtt-PM állíthat közös jelöltet az MSZP-vel.
Az MTI kérdésére, hogy a 2010-ben a szocialista párt országos listájáról a parlamentbe jutott Göndör István miként lesz az Együtt-PM jelöltje, Szigetvári Viktor azt mondta: "valószínûleg ki fog lépni" az MSZP-bõl, mert fontos, hogy tiszta helyzet teremtõdjék. Hozzátette, hogy az MSZP a korábbi megbeszéléseiken nem Göndört javasolta Nagykanizsán, az Együtt pedig azóta már egyeztette jelöltjük személyét a szocialistákkal.
Göndör István hétfõn a Parlamentben az MTI-nek azt nyilatkozta: napokon belül felfüggeszti tagságát az MSZP-ben, amit az tesz szükségessé, hogy a szocialisták alapszabálya szerint a tagjaik más párt színeiben nem politizálhatnak. Mint mondta, rövid türelmi idõre azért van szükség, mert a letenyei pártszervezet élén pótolni kell.
A politikus ugyanakkor azt is közölte, hogy a ciklus végéig a szocialista frakció tagja marad, ebben az MSZP és az Együtt-PM vezetõi is egyetértettek.
Kiválasztásáról szólva megerõsítette, a nagykanizsai az MSZP valóban nem õt jelölte volna a körzetben. Azonban - folytatta - már korábban jelezte, hogy nem szeretne nyugdíjba menni, ezért is fogadta örömmel a Nagykanizsai Demokratikus Kerekasztal és az Együtt-PM felkérését.
Göndör István hangsúlyozta, hogy háromszor (1994, 2002 és 2006) gyõzött a nagykanizsai egyéni választókerületben, és amikor 1998-ban egyetlen vereségét elszenvedte, akkor is õ gyõzött az elsõ fordulóban (a másodikban végül kilencszáz szavazattal alulmaradt a kisgazda jelölttel szemben úgy, hogy az SZDSZ jelöltje nem lépett vissza a javára).
Göndör István arra a kérdésre, hogy belép-e Bajnai Gordon pártjába, úgy válaszolt, most nem a pártszervezés, hanem a kampány ideje jön el. Hozzátette: azt reméli, hogy a választási gyõzelem után egy sok platformból álló, erõs szociáldemokrata blokk jön létre az MSZP-bõl és az Együtt-PM-bõl.

MTI - kanizsa

 2013-10-21 19:24:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül