Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315083    
Honlapkeszites

Bemutatta zalai országgyûlési képviselõjelöltjeit a Jobbik

Jelenlegi önkormányzati képviselõk, valamint a párt megyei elnöke és egyben országgyûlési képviselõje méreti meg magát 2014-ben a Jobbik színeiben az országgyûlési választásokon Zala megye három választókerületében.

Zakó László országgyûlési képviselõ, a párt megyei elnöke a csütörtökön Keszthelyen tartott jelöltbemutató sajtótájékoztatón elmondta: az elsõ, vagyis zalaegerszegi központú zalai választókerületben Pete Róbert önkormányzati képviselõ, a Jobbik városi elnöke indul a parlamenti képviselõi helyért. A keszthelyi központú kettes számú körzetben Selmeczy Zsuzsanna önkormányzati képviselõ és városi elnök méreti meg magát, a harmadik, nagykanizsai választókerületben pedig saját magát jelölte meg indulóként.


Említést tett arról, hogy hosszas kiválasztási folyamaton esett át mind a 106 választókerület jelöltje, intelligenciatesztet töltöttek ki, elbeszélgetésen vettek részt, részletes önéletrajzokat készítettek, és ezek alapján az országos jelöltállító bizottság választotta ki a legmegfelelõbbeket. Országos listáról "nem szól" a Jobbik programja, nem pozíciókat, hanem munkát és feladatokat osztanak - hangsúlyozta Zakó László.
Az 54 éves, mérnök-közgazdász végzettségû országgyûlési képviselõ szerint a határok közelsége miatt országos szinten is Zalában a legnagyobb mértékû a fiatalok elvándorlása, és falvak ürülnek ki. Az aprófalvas megye sok településére már a buszok sem járnak, vasúti szárnyvonalakat számoltak fel, a centralizált járási hivatalok miatt pedig "már a központokba való eljutást is ellehetetlenítették" - emelte ki.
A zalaegerszegi, 38 éves Pete Róbert történelem szakon végzett tanár, aki jelenleg családi vállalkozásban tevékenykedik és a zalai megyeszékhely önkormányzati képviselõje.
Úgy fogalmazott, hogy a jelenlegi kormánypárt a saját hatalmi pozícióit próbálja megerõsíteni, a baloldalon pedig egy "eléggé szedett-vedett, szélsõséges társaság" áll, amelyik szeretne ismét a húsosfazék közelébe jutni. Megítélése szerint a nemzeti vagyon tûnik el, az államadósság nõ, az ország lakóinak életszínvonala csökken, a kisvállalkozásokat pedig csak nyúzzák.
A keszthelyi választókerületben induló 38 éves Selmeczy Zsuzsa tanár végzettségû, fõállású családanya, keszthelyi önkormányzati képviselõ.
Arról beszélt, hogy Zala megye különösen érintett az elvándorlásban, az elmúlt három évben csak Keszthelyrõl 900 ember ment el külföldre hivatalosan dolgozni, de õk többnyire az egész családjukkal hagyták el az országot. Ennek oka, hogy folyamatosan szûnnek meg munkahelyek, de az önkormányzati cégek átalakításának és a járási rendszer létrehozásának is ez lett a következménye - jelentette ki.

MTI-Kanizsa
 2013-10-18 08:17:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül