Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315003    
Honlapkeszites

Öt független jelölt pályázik Zalalövõ polgármesteri posztjára

A korábbi polgármester lemondása miatt új települési vezetõt választanak vasárnap Zalalövõn, ahol öt független jelölt méreti meg magát - tájékoztatta a város jegyzõje kedden az MTI-t.


Gáspárné Tóth Zsuzsanna elmondta: a választásra jogosult csaknem 2500 helybéli hat szavazókörben adhatja le vasárnap a voksát. Az idõközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert Vertetics László, a korábbi független polgármester júliusban indoklás nélkül lemondott posztjáról.
A jegyzõ elmondta, hogy a zalalövõi polgármesterjelöltek - Balaskó Árpád Vendel kivételével - most is tagjai a képviselõ-testületnek: Pintér Antal, Gyarmati Antal, Gödörházi Norbert és Herczeg Imre egyaránt részt vesz a testület munkájában. Herczeg Imre jelenleg az alpolgármesteri tisztséget is betölti.
A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható adatok szerint Vertetics László 2009 óta töltötte be Zalalövõ polgármesteri posztját, azt megelõzõen alpolgármester volt. A jelenleg önkormányzati képviselõként tevékenykedõ polgármesterjelöltek közül Gödörházi Norbert 2010-ben a Fidesz-KDNP színeiben nyerte el önkormányzati képviselõi tisztségét, kihívói független képviselõként ülnek a testületben.

MTI - Kanizsa2013-10-15 13:00:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül