Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314846    
Honlapkeszites

Rogán: a parlamentnek is választ kell adnia a rezsicsökkentést támadó Brüsszelnek

A Fidesz parlamenti frakcióvezetõje szerint nemcsak a kormánynak, hanem a magyar parlamentnek is határozott és egyértelmû választ kell adnia a rezsicsökkentést támadó Brüsszelnek.

Rogán Antal csütörtökön Zalaegerszegen, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) kerekasztal-beszélgetését megelõzõen tartott sajtótájékoztatón azt mondta: nemcsak személyes meggyõzõdése, hanem a frakcióelnökségé is, hogy a kormány válaszán kívül a magyar parlamentnek is válaszolnia kell a rezsicsökkentést érõ brüsszeli támadásra. Hogy milyen formában, azt a frakcióvezetõ az MTI kérdésére nem kívánta közölni, csupán annyit mondott, hogy ennek részleteit pénteken be fogja jelenteni.


Emlékeztetett arra, hogy az Országgyûlés hétfõn fog szavazni az újabb rezsicsökkentési javaslatról, amely szerint november 1-jétõl 11,1 százalékkal mérséklõdik a villamos energia, a gáz és a távhõ ára. Hozzátette, hogy a törvényjavaslat révén megváltozik a számlák képe is, az azokon szereplõ minden tételnek, így az alapdíjnak is csökkennie kell, és lesznek olyan tételek, amelyeket többé nem kell megfizetni.
Rogán Antal azt mondta, hogy "egyre komolyabb támadások érik a rezsicsökkentést", elsõsorban Brüsszelbõl, amely "most éppen heves érdeklõdést mutat az irányított árak iránt". Az Európai Unió tagállamai között azonban 17 olyan is van, amelyik valamilyen módon szabályozott energiaárakat alkalmaz, ami határozott érv a rezsicsökkentés megvédésére - fogalmazta meg a Fidesz frakcióvezetõje.
Lanczendorfer Erzsébet (KDNP) országgyûlési képviselõ, a KÉSZ tiszteletbeli elnöke a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az 1997-ben indított sorozat keretében a zalaegerszegi a 205. kerekasztal-beszélgetés. Témája egyebek mellett az, hogy a jelenlegi kormánynak folytatnia kell a következõ négy évben is azoknak a terveknek a megvalósítását, amelyekre ebben a ciklusban már nem maradt ideje. Közölte, ennek az az oka, hogy a szocialisták "brutálisan eladósították az országot", amely 2010-ben az államcsõd szélén állt.
"Hatalmas szemétdomb állt itt, annak eltakarításával kellett foglalkozni három éven át" - mondta a politikus. Mindezt azzal támasztotta alá, hogy 2002-ben a Fidesz-kormány a GDP 53 százalékát jelentõ, 8000 milliárd forint államadóssággal adta át a kormányzást, míg a szocialisták nyolc év alatt 82 százalékra és 21,5 ezer milliárdra tornázták fel.
Hozzátette: "valóban nagy szemétkupac maradt itt", ezt a jelenlegi kormány eltakarította, ami áldozatvállalással járt, de szeretnék megvalósítani "az emberek életminõségét javító intézkedéseket".
A sajtótájékoztató után kezdõdött fórumon több száz érdeklõdõ elõtt Rogán Antalon kívül Gulyás Gergely országgyûlési képviselõ, a Fidesz parlamenti frakcióvezetõ-helyettese, Fodor Csaba politológus, a Nézõpont Intézet munkatársa, valamint Vigh László (Fidesz) országgyûlési képviselõ, a Zala megyei 1-es választókerület elnöke tartott elõadást és adott választ a résztvevõk kérdéseire.

MTI - Kanizsa
 2013-10-11 14:16:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül