Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54773821    
Honlapkeszites

Magyar Diáksport és Magyar Fürdõkultúra napja Zalakaroson

Testet –lelket felüdítõ programsorozattal várják az egész családot Zalakaroson. Pénteken (október 11.) Katus Attila, mint polgármester tornáztatja meg a karosi diákokat, majd szombaton életmód programokkal folytatódik a hétvége


A Magyar Diáksport Napja alkalmából Novák Ferenc, Zalakaros város polgármestere felkérte Katus Attilát, a város egészségturisztikai nagykövetét, hogy játékos formában adja át a helyi lakosok és diákok számára az egészségtudatos életforma hétköznapokba való beintegrálásának fontosságát.
Nagykövet úr „számos teendõje” ellenére örömmel tesz eleget a felkérésnek. A fürdõváros munkahetet záró hétköznapja a korábbi rutintól eltérõ módon fog zajlani, Katus Attila és a Zalakarosi Polgármesteri Hivatal dolgozói közös tornával kezdik a napot, melyet a város intézményvezetõivel, a sportért felelõs alpolgármester asszonnyal és a diákönkormányzat elnökével való értekezlet fog követni.
Az értekezlet után terepszemlét tartanak a város sportlétesítményeinél. A város iskolája megkülönböztetett figyelmet szentel a Magyar Diáksport Napjának, a diákok a négyszeres aerobic világbajnokkal és a város vezetõségével közösen futják le a kijelölt 2013 méteres távot. A közös futást focimeccs követi, majd a tanítási nap életmód-tanácsadással és beszélgetéssel zárul.

A hétvége Zalakaroson az egészséges életmódról fog szólni, szombaton a fürdõn folytatódik a programsorozat: gyógyászati nyílt nap és életmód tanácsadás mindenkinek, Neckermann Klub Oázis programok gyermekeknek.

A Zalakarosi Fürdõ is csatlakozott a Magyar Fürdõszövetség által meghirdetett országos aktivitáshoz, a Magyar Fürdõkultúra Napja alkalmából különféle programokkal várja a családokat. Október 12-én ez alkalomból a Zalakarosi Fürdõ vendégei zalakarosi gyógyvízbõl készült krémeket, pakolásokat próbálhatnak ki, illetve egészség- és életmód napon vehetnek részt.

Utóbbi keretében ingyenes állapotfelmérést végeznek a gyógyászati részleg munkatársai. A vérnyomás-és testzsír százalék mérés mellett alkalommal a vendégek teljesen ingyen kipróbálják a „dobozba zárt gyógyerõt”, azaz a Zalakarosi gyógyvízbõl készült krémeket.

A vendégek kipróbálhatják az egyedülálló saját gyógyvizünk hozzáadásával készült krémeket és masszõr részletes, mindenre kiterjedõ tájékoztatást ad minden érdeklõdõnek a wellness kezeléseinkrõl. Megszagolhatják az aroma masszázshoz használt esszenciális olajokat, megfoghatják vendégeink azokat az eszközöket, amelyekkel a masszázs történik. Azt a 100 százalékos csokoládét akár meg is kóstolhatják, amelyet a népszerû „csoki masszázshoz” használunk.

A programok további részeként szombaton „nyílt nap” keretében a a fürdõzõk minden kérdésükre választ kaphatnak majd, többek között arra, hogy miként vehetik igénybe a fürdõ kínálatában szereplõ gyógykezeléseket.

A fürdõkultúra napján a gyerekek sem fognak unatkozni, a Neckermann Klub Oázis kuckóban az animátorok érdekes programokkal, feladatokkal halmozzák el a csemetéket. Vízi vetélkedõ, csúszdaverseny, óriás társas és egész nap kreatív foglalkozás vár az egész családra.

Kanizsa2013-10-11 08:41:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül