Ma 2021. 10 22.
Előd, Szalóme, Kordélia napja van.
Látogatók száma : 51088775    
Honlapkeszites

VOKE - a kulturális programok otthona
Rengeteg új tanfolyammal, szakkörrel és sok érdekes programmal vár minden korosztályt a VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház az õszi és téli hónapok folyamán.

Az elmúlt három évben számottevõ felújításon átesett intézmény munkatársai a családias légkör megteremtésén, minden korosztály kiszolgálásán és a kanizsai kulturális élet fellendítésén fáradoznak. Az intézményvezetõ, Kámánné Szép Terézia lapunknak elmondta, hogy a siker csak kemény érdemi munkával, lelkesedéssel érhetõ el, amely minden kollégájában ugyanúgy megvan, mint benne. Tudják, hogy a kultúra közösségformáló erõ, s odafigyeléssel el lehet érni, hogy az emberek a kulturális események kapcsán ismerkedjenek, összeszokjanak, és együtt, közösen élvezzék a kiállításokat, koncerteket, szakköröket. Külön öröm számukra, hogy a város többi kulturális intézményével jó a kapcsolat, kölcsönösen látogatják egymás rendezvényeit.

Az õsztõl induló tanfolyamok között óvodástól a nyugdíjasokig mindenki talál magának megfelelõt, aki képezni szeretné magát. Kuzma Péter, diplomás táncpedagógus, professzionista táncos vezetésével a Zalaegerszegi Gála Társastáncklub tanfolyamot indít, ahova kezdõktõl az utánpótlás csapatokig, gyerekeket és felnõtteket egyaránt várnak. Szintén minden korosztály, minden tudásszinten kezdõtõl a szakmai nyelvvel bezárólag jelentkezhet angol nyelvtanfolyamra, amelyet Gelencsér Gábor angol nyelvtanár tart. Kellõ számú jelentkezõ esetén a Természetes Gyógymódok Egyesületének Kollégiuma és Szabadegyeteme várja mindazok jelentkezését, akik érdeklõdnek a tudatos egészségmegõrzés és a holisztikus szemléletû gyógyítás iránt. Az akadémikus és hagyományos ismereteket is magába foglaló képzést elvégzõk Természetes Gyógymódok Tanácsadói Oklevélben részesülnek. Az idõsebbeknek „Kattints rá, Nagyi!” programot, a fiatalabbaknak ECDL számítógép-kezelõi tanfolyamot indít a VOKE. A zenekedvelõk citeraoktatáson vehetnek részt, míg a képzõmûvészet iránt érdeklõdõk Csávás Csaba fafaragómûvész által vezetett fafaragó szakkört látogathatják. Hatha jóga tanfolyam is indul azok számára, akik ezt a testet és a szellemet egyaránt fejlesztõ õsi módszert szeretnék választani.
Minden hónapban szerepel koncert is a palettán – a rocktól a könnyûzenéig –, de egyelõre még meglepetés, hogy milyen hírességek látogatnak el városunkba. Folyamatosan lesznek kiállítások, egészségügyi elõadások, vetélkedõk. Novemberben jótékonysági gálával egybekötött Reneszánsz megemlékezést tartanak. A decemberi Mikulás-ünnepségre a vasutas gyerekeken kívül minden városi kisgyereket szeretettel várnak.
Tizenöt csoport mûködik a Mûvelõdési Házban, akik heti rendszerességgel ûzik hobbijukat: Vasutas Nyugdíjas Klub, Olajipari Nyugdíjas Klub, Kodály Zoltán Énekkar, Pántlika Néptánccsoport, Vasutas Nyugdíjas Tánckar, Dél-Zala Táncegyüttes, Mamik Hagyományõrzõ Dalkör, Természetgyógyász Klub, Tarokk Klub, Fafaragó Egyesület, Ulti Klub, Olajbányász Sport Horgász Egyesület, Olajipari Természetjáró Egyesület, Yasmine Orient Tánccsoport, Memphis Lion Tánccsoport, Jóga.
A programok mellett a VOKE munkatársai már készülnek a februári Fánkfesztiválra, amelyet 2009-ben elõször országos szintûre szeretnének emelni. Csakúgy, mint az elmúlt alkalmak során, a következõ fesztiválon is versennyel, kóstolással és kulturális programokkal szeretnék szórakoztatni a kedves vendégeket, a város lakóit.
Steyer Edina


2008-10-03 12:21:13


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül