Ma 2023. 5 28.
Emil, Csanád, Vilmos napja van.
Látogatók száma : 55312007    
Honlapkeszites

A látás hónapja a Sashalmi Optikában

Idén ismét megrendezésre kerül a Látás Hónapja elnevezésû kampány országszerte. Ennek keretében Nagykanizsán, mint kijelölt üzletben, a Sashalmi Optikában is jelentkezhetnek ingyenes látásellenõrzésre és szaktanácsadásra az érdeklõdõk. Mindezt két helyen is megtehetik, egyrészt a Sugár út 1. szám alatt, másrészt a Platán sor 1-ben. A kampány ideje alatt az oda látogatókat diplomás optometrista vizsgálja meg.

A látás hónapja a Magyar Látszerész Szövetség és az optika szakma által közösen létrehozott kampány. A szervezõk célja, hogy kialakítsák és fejlesszék a magyar lakosság látáskultúráját, ezáltal elõsegítsék a megfelelõ látásélességgel elért biztonságosabb közlekedést és a teljesebb életet.


Magyarországon közel 1,5 millióan még sosem vettek részt szemvizsgálaton, pedig látásunk az egyik legfontosabb érzékszervünk, a szemünk állapotával mégis érdemtelenül keveset foglalkozunk. A látásvizsgálat során nem csak egy esetleg késõbb súlyossá váló szembetegség, de például a cukorbetegség, vagy akár magas vérnyomásra utaló jelek is felfedezhetõk. A gyakori fejfájás, a rossz közérzet kiváltó oka több esetben lehet az éles látás és a dioptriakorrekció hiánya, vagy nem megfelelõ látásjavító eszköz használata. S ezekben a problémákban szinte minden korosztály érintett, mert az élet- és munkakörülmények változásával egyre több embernek, és egyre fiatalabb korban van szüksége korrekcióra. Ebben a hónapban ez a térítés nélküli szolgáltatás ingyenes látásellenõrzésbõl és szaktanácsadásból áll.
– Amennyiben úgy érzi, hogy látása nem kielégítõ, vagy egyszerûen csak kíváncsi, hogy milyen a látásélessége, keressen fel minket a már megadott helyek egyikén, ahol szemész szakorvosok és látszerész áll rendelkezésükre. Nálunk a szakértelem párosul minõséggel, az ízléssel és a korrekt árakkal, így a széles választékból, a legújabb vizsgálati eljárásokkal tökéletesen személyre szabott szemüveget tudunk készíteni, s mindezért akár Szép kártyával vagy Erzsébet utalvánnyal, valamint üdülési csekkel is fizethetnek – mondta Sashalmi Erika látszerész mester.
Napjainkban a szemüveg, már nem csak egyszerû látásjavító eszköz, hanem megjelenésünk egyik legmarkánsabb kiegészítõjévé vált, ezért hasznossága mellett az is fontos, hogy néz ki. A Sashalmi Optikában a tökéletesen személyre szabott szemüveg készítése a megyében egyedülálló módon, egy csúcstechnológiás VisiOffice készülék pontos mérései alapján történik. Az így készített szemüveg erõlködésmentes, ötször precízebb látásélményt biztosít. Ez a ma létezõ legmodernebb eszköz ahhoz, hogy a szemüvegkeret és lencse kiválasztásánál a lehetõ legjobban döntsön. Egyedülálló mérési módszerekkel – mint az eyecode szemforgáspont mérés és a domináns szem figyelembevétele – készül el a tökéletesen személyre szabott szemüveg. A másik újdonság a Varilux S 4D, amely egy új generációs eszköz, melyet az Essilor, egy a szemüveglencse gyártásban világvezetõ cég fejlesztett ki. Áttöri a multifokális lencsék eddigi korlátait, és széles látóteret, gyors reakcióidõt, valamint mozgás közben is stabil látásélményt biztosít.
A Sashalmi Optikában a most, a kampány keretében ingyenes látásvizsgálat mellett lehetõség van szürkehályog és glaucoma szûrésre, egyénre szabott kontaktlencsék rendelésére, napszemüvegek vásárlására, munka- és védõszemüvegek készítésére, illetve egyéb kiegészítõk (nagyító, hõmérõ, szemüvegtokok, stb.) vásárlására is. Az üzletben a kampányidõszakon kívül is lehetõség van szemorvosi vizsgálatra, amely feladatot Dr. Joós Mária szemész adjunktus hétfõnként 15.30-16.30 óráig, míg Dr. Czigány Róbert szemész fõorvos szerdánként 15-17 óráig lát el.
(X)2013-10-05 11:58:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül