Ma 2023. 3 27.
Hajnalka, Lídia, Auguszta napja van.
Látogatók száma : 54788337    
Honlapkeszites

Itthon vagy!-hétvége - Programok Zala megyében

Minden negyedik zalai falu vagy város, 72 település eredményesen pályázott a Szent Mihály napjához idõzített színes programkavalkád megrendezésére kiírt pályázaton. Számtalan program várja a látogatókat a közmédia által a hétvégén elõször megrendezendõ Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címû hagyományõrzõ programsorozat zalai állomásain.


Zalaegerszeg egyebek mellett például az V. Tök jó! Tökfesztivállal, valamint a lassítás napjával várja a nézõket, látogatókat. A slow day mindent kínál, ami a gyorsuló világot lassíthatja: nyugodt környezetet, hagyományos helyi ételeket, ingyenes jógát.
Ízelítõt kínál a pórszombati Kovács Gyula, aki õshonos gyümölcsfajták megmentõje és gyûjtõje, hiszen ilyenkor érik be a sokféle pálinka alapanyagaként is szolgáló több száz féle körte és alma.
Valkonyán a hagyományõrzõ ludvércjárásnak lehetnek részesei a látogatók. A kistelepülés történetének leírásában szereplõ ludvércek, láncosok, lámpások, boszorkányok ugyanis rendszeresen "látogatták" a falut, ezeknek a hiedelmeknek a felelevenítése egész napos színes programokra ad alkalmat.
Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel induló hagyományõrzõ programsorozatot Szent Mihály napjához kapcsolódóan szervezi a közmédia kormányzati támogatással, a Magyar Turizmus Zrt. részvételével. A szeptember 28-29-ei hétvégén több mint 1300 település kínál különleges programokat a látogatóknak, amelyekrõl a közmédia öt csatornája összesen húszórás mûsorfolyam keretében számol be, több mint húsz helyszínt kapcsolnak élõben.

MTI - Kanizsa2013-09-27 10:51:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül