Ma 2023. 9 22.
Móric, Tamás napja van.
Látogatók száma : 55966625    
Honlapkeszites

A társadalmi együttélés kulcskérdése a biztonság

A versenyszféra és a vállalkozások biztonságának elõsegítését szorgalmazta az a tudományos konferencia, amit városunkban tartottak meg csütörtökön. Az eseményen országos illetve megyei, rend-és katasztrófavédelmi szervezetek elöljárói vázolták azokat a cselekvési terveket, melyek – elsõsorban – az élénkülõ piaci verseny résztvevõinek kínálnak fokozottabb komfortérzetet a jövõben.

Legutóbb 2010-ben szervezett a Magyar Rendészettudományi Társaság országos érdeklõdésre számot tartó rendvédelmi tanácskozást Nagykanizsán „EU-elnökség-Rendõrség címmel, melyen védelmi szervezetek vezetõi vettek részt: ekkor hazánk Európai Uniós soros elnöksége alatti kötelességeket, feladatokat ismertették prominens rendõri vezetõk.


Ezúttal pedig a versenyszférában résztvevõk biztonságának szempontjait vették górcsõ alá a konferencia résztvevõi. Ennek megteremtése - mint Dr. Németh József rendõr alezredes, a Rendõrség Tudományos Tanácsának elnöke köszöntõjében rávilágított – mindenki érdekében áll, az állami –és magánszektornak egyaránt. A Rendõrség Tudományos Tanácsa, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza és a Belügyi Tudomány Tanács égisze alatt lezajlott eseményen elhangzott továbbá az is, ahhoz, hogy a vállalkozások és az emberek biztonságban éljenek közös gondolkodás és kollektív munka szükséges az élet minden szegmensében.
– Városunk példáját nézve, ahol a versenyszféra folyamatosan bõvül, hiszen több új, külföldi hátterû vállalkozás nyitotta meg kapuit, a biztonság kulcskérdés, ahogy az is, hogy – elsõsorban – a lakosok biztonságban érezzék magukat. Természetesen ehhez hozzájárul a rendezett, komfortos környezet is, mely növeli a biztonságérzetet – mondta üdvözlõ beszédében Cseresnyés Péter. Nagykanizsa polgármestere – a konferencia egyik védnökeként – hangot adott annak a ténynek, hogy városunk kiváló közbiztonsága sokak érdeme.
E gondolattal egyetértésben tartotta meg elõadását Dr. Christián László egyetemi docens is, aki szerint ez a biztonság nemcsak egy szervezet munkájának eredménye.
A konferencia további részében a versenyszféra biztonságának fenntartásában résztvevõ szervezetek hatékonyságának növelése, a speciális feladatokra történõ eredményes felkészülés – és az ehhez kapcsolódó aktualitások – ismertetésérõl taglalták a résztvevõk.

Kanizsa
 2013-09-27 07:46:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül