Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51048211    
Honlapkeszites

A nyár emlékei

Hol egy festmény, hol pedig egy dísztárgyacska idézi fel a nyarat a Nagykanizsa és Térsége TISZK Élet-Stílus táborában részt vett fiatalok jóvoltából. A középiskolás diákok munkáiból minap kiállítás is nyílt a szakképzõ központ Erzsébet téri, Alkotó Ifjúság Galéria és Kávéházában.


Csendéletek, ékszerek, álomfogók – habár a tárlaton fellelhetõ tárgyak több „alkotó” keze munkáját dicsérik, egy dolog azonban közös bennük: mindegyik a sármelléki „Tüskevár” táborban készült, ahol – csakúgy, mint tavaly – idén is nagy hangsúlyt fektettek a gyermekek elméleti-gyakorlati mûvészeti orientálására. Arról pedig, hogy a szünidõs program igazán tartalmas idõtöltés volt a fiataloknak, tanúbizonyságot adnak a kiállított képek, tárgyak – e gondolatokkal köszöntötte a tárlat ünnepélyes megnyitójára érkezõket Mérksz Andor, a Nagykanizsa és Térsége TISZK ügyvezetõ igazgatója, aki elmondta azt is, hogy a Merre visz az út? projektje jóvoltából táborozhattak-alkothattak a fiatalok. A sármelléki vakáció mindennapjairól pedig Bali Judit pedagógus beszélt. Megtudhattuk, a kézmûves foglalkozások népszerûek voltak a gyermekek körében, tekintve, hogy újabbnál újabb technikákkal ismerkedtek meg: a különbözõ grafikai eljárásoktól kezdve egészen a gyöngyszövésig.
- Osztatlan sikert aratott az „én-doboz” készítése is, ami nem kézmûves, hanem egy önismereti, én-feltáró gyakorlat terméke. Lényege leginkább abban rejlik, hogy a táborozók mondhatni, szívükkel-lelkükkel, belsõ kis világukkal keltették életre a papírdobozt, mégpedig a mûvészet segítségével. Így ezek a tárgyak mesélnek szerelemrõl, barátságról, boldogságról is – összegezte Bali Judit táborvezetõ, majd megköszönte Lukács Judit pedagógustársa segítségét, aki szintén hozzájárult ahhoz, hogy a gyermekek nyara – az évszakhoz méltóan – sokszínûen és élménydúsan teljen.
Bánfai Enikõ, Béri István, Bogdán Eszter, Farkas Rebeka, Fábián Adrienn, Kuzsner Sára, Vadász Izabella, Vadász Laura, Vass Anasztázia és Varga Klaudia munkáit november 4-ig tekinthetik meg mindazok, akik az õszi hónapokban egy kis „napsütésre”, feltöltõdésre vágynak.

Sz.Zs.

 2013-09-24 09:56:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül