Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54759991    
Honlapkeszites

Vívás: Dobó István döntõs helyen végzett Lengyelországban

Az elmúlt hétvégén megkezdõdött a 2013/14-es nemzetközi szezon a kadét vívók számára is és a lengyelországi Koninban rendezték a kardozók Kadét Európa Körversenysorozatának elsõ állomását. Ezen a Nagykanizsai TE 1866 vívói (Dobó István, Flumbort Sára, Vernyel Sára, Kungli Borbála) is indulhattak.
Férfi kardban száz fölötti, nõi kardban ahhoz közelítõ, népes mezõny állt rajthoz a körverseny-sorozat startjánál. Magyar szempontból a konini versenyen férfi, illetve nõi kardban húsz, illetve tizenhat magyar vívó lépett pástra a tengerentúliakat is felvonultató rangos viadalon.


Sz?ljon hozz?!

A kanizsaiak közül Dobó István (képünkön edzõjével, Piecs Adriennel), Vernyel Sára, és Flumbort Sára szépen vette a csoportküzdelmeket és felkerült a 64-es táblára. A magyar küldöttségbõl a fiúknál öt, a lányoknál négy magyar jutott el a legjobb 32-ig, köztük Dobó, aki ukrán ellenfelét gyõzte le magabiztosan. A 16-ba kerülésért Dobónak ismét egy ukrán jutott, akit 15-12-re megvert - ekkor a fiúknál már csak két magyar került tovább. A kanizsai kiegyensúlyozottan, kellõ agresszivítással vívott és nagy küzdelem után szoros csatában 15-14-re gyõzött orosz ellenlábasa ellen, mellyel bejutott a 8-as döntõbe. A fináléban elsõ asszóját fej-fej melletti csatában 15-13-ra vesztette el amerikai ellenfelével szemben. Végül Dobó István ezzel a kadét európai viadalon az értékes 7. helyet szerezte meg, amivel fontos pontokat is gyûjtött, így a hazai válogatási ranglista 2. helyére került.
- Dobó István a csoportmérkõzések alatti kisebb hibákat leszámítva jól vette úgymond az elvártakat - fogalmazott Piecs Adrienn, a vívó trénere. - Másnapra úgy láttuk, nagyobb volt benne a tûz - talán köszönhetõen annak is, hogy a múlt heti hazai válogató nem úgy sikerült, ahogy azt terveztük- és bizonyítani akart. A táblán végig szoros asszói voltak, volt, hogy elõnybõl, volt, hogy hátrányból vívhatott. Ezeken a jövõben mindenképp javítani szeretnénk. Jó vívókat gyõzött le, hiszen az oroszok és ukránok is nagy vívónemzetnek számítanak kardban. Az amerikaival szembeni asszó is meglehetett volna, de Isti egy kicsit szerintem fejben elfáradt. Persze abszolút nem lehetünk elégedetlenek, a megszerzett hetedik helynek is örülünk. Bízom benne, hogy ez a szép eredmény még nagyobb lökést ad a következõ versenyekre, mert hosszú még a szezon.
A magyarok közül legjobban végül a kárpátis Darkó Botond szerepelt, aki hatodikként zárt a hetedik nagykanizsai Dobó elõtt zárt.
A lányoknál Flumbort Sára a 41., Vernyel Sára pedig az 58. helyen zárt.

P.L.2013-09-24 09:37:00

Notice: Undefined index: usernev in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php on line 104

Hozzászólások:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_query() in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php:147 Stack trace: #0 /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/index.php(262): include() #1 {main} thrown in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php on line 147