Ma 2019. 8 24.
Bertalan, Aliz, Detre napja van.
Látogatók száma : 42596908    
Honlapkeszites

Futball-terítéken: egy jó testvérpár Gyulai

A rutinos kapusnak öccse az edzõje egy jegyzett - na jó, megyei - bajnokságban. No, ez az, amit a Gyulai-család biztosan megtehet, de például a Buffon-família - nem. S nem csupán azért, mert az olasz válogatott Gigi Buffon aligha lesz hálóõr a Nagykanizsa LE-nél, sokkal inkább azért, mert két nõvére közül vélhetõen egyikük sem fogja felkészíteni bajnokira - még taljánföldön sem.
A kapus Gyulai Attila azonban majd' másfél hete azt mondhatja el magáról, hogy az alig több mint egy esztendõvel fiatalabb testvére, Gyulai Csaba trenírozza a megyei elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban.


Sz?ljon hozz?!

- Úgy tekintek rá, mint bármelyik más futballistára az öltözõben - felelte a 42 esztendõs tréner, aki megbízatásának kezdete után a Galambok ellen rögtön pontszerzést könyvelhetett el csapatával. - Fõleg úgy, hogy több focistával, Pozsgai Albitól Szabó Pistiig a mostani keretbõl még játszottam is együtt, vagyis a hangulaton semmi különlegesség nem érzõdik. Ráadásul a kapus dolgába nagyon nem is tisztem beleszólni, Attila tudja nagyon jól, mi a feladata.
Mégis, a meccs közben sem akadt semmi, ami határozott edzõi "közbeavatkozást" követelt volna? - próbáltuk tovább fûzni a témát.
- Nem - így Csaba. - Pontosabban egyszer azért motyogott valamit magának, na jó, úgy, hogy a kispadig hallottuk, akkor szóltam neki, hogy, de Attila, mert nem akartam, hogy túlpörögjön...
Persze ezt felelevenítve már a fiatalabb Gyulai is mosolygott, míg érezhetõen a testvérek közötti edzõ-játékos viszony Attilát lelkileg jobban megragadta volna.
- Nekem azért furcsa a helyzet, s tényleg párját ritkító, így hirtelen nem is tudom, van-e erre példa - kontrázott a korábban forrófejûségérõl is ismert kapus. - Másképp is tekintek a helyzetre, mint korábbi edzõim esetében. Arra úgy emlékszem, volt példa, hogy egymás ellen játszottunk, talán még a szentbalázsi vagy a galamboki korszakomból, de azért ez tényleg más. De nincs ezzel semmi gond, õ edzõként én játékosként dolgozunk egy célért, vagyis azért, hogy a gárda összeszedje magát, s mind jobb eredményeket produkáljon.
Úgy tudjuk, a vasárnapi Csesztreg elleni hazai találkozón még biztosan Gyulaival, mármint Csabával a kispadon... S mivel a kapusé bizalmi poszt, aligha Attilával a kispadon...

P.L.2013-09-18 20:08:00

Notice: Undefined index: usernev in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php on line 104

Hozzászólások:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_query() in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php:147 Stack trace: #0 /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/index.php(262): include() #1 {main} thrown in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php on line 147