Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320411    
Honlapkeszites

Ismét segítettek

Az Összefogás Nagykanizsáért Egyesület (Ön-ért) tagjai ezúttal autista gyermekeken segítettek. A Szivárvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai közel egy évre elegendõ, készségfejlesztõ eszközöket kaptak az egyesülettõl.

A Szivárvány EGYMI autista osztályában jelenleg 10, különbözõ életkorú gyermek tanul két gyógypedagógus és pedagógiai asszisztens segítségével. A fiatalok az autizmuson kívül még értelmi sérültek is, így speciális nevelést igényelnek.


A kötelezõ tantárgyakon kívül gyakoriak a kézmûves foglalkozások – ezt könnyíti meg az Ön-ért Egyesület közel 100 ezer Forint értékû ajándéka is, melyet kedden adtak át a diákoknak. A festékekbõl, filctollakból, papírokból, ecsetekbõl, ceruzákból, ragasztókból álló csomag nagyban hozzájárul a sokrétûbb az oktatói munkához, illetve a tanuláshoz – mondta Tóthné Takács Ildikó osztályfõnök az adomány átvételekor. Egyben köszönetét fejezte ki az Ön-ért Egyesületnek, akik – mint Csizmadia Tibor szervezési alelnöktõl megtudtuk – ismeretség révén kerültek kapcsolatba a Szivárvány EGYMI autista osztályával.
- Azonnal tudtuk, hogy segítenünk kell a gyermekeken, illetve egyesületünk szeretné felhívni a figyelmet az autizmussal élõ emberekre. A jövõben is támogatni fogjuk az autista fiatalokat, csakúgy, mint a hátrányos helyzetû családokat.
Bartha László az Ön-ért kommunikációs vezetõje örömét fejezte ki, hogy az egyesület tagjai és rajtuk kívül még sokan azonnal összefogtak, amikor megtudták, sérült gyermekeken kell segíteniük. Az ajándékcsomagot Csizmadia Tiborral és Gábris Ádámmal közösen adta át az intézmény diákjainak, akik a reggeli foglalkozást követõen minden bizonnyal nagy örömmel vették birtokba a több asztalnyi ajándékot.

Sz.Zs.
 2013-09-17 10:42:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül