Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760233    








Honlapkeszites

Tökfesztivál is várja a Magyarország, szeretlek! zalaegerszegi közönségét

Tökfesztivállal és õszi kavalkáddal jelentkezik Zalaegerszeg a Göcseji Falumúzeumból a közmédia szeptember végi Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címû kétnapos programsorozatában.


A 40 éves múltra visszatekintõ skanzen adja a hátteret a szeptember 28-29-i program zalaegerszegi eseményeihez. A többéves hagyománnyal rendelkezõ, a város intézményeit felvonultató Õszi Kavalkád és a sorrendben hatodik Tök Jó Tökfesztivál is beköltözik a falumúzeumba - mondta Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP), a város alpolgármestere a program pénteki zalaegerszegi sajtótájékoztatóján.
Mint elhangzott, tavaly több mint hatezer általános és középiskolás diák kézfogással ölelte körbe a belvárost, az idén pedig 1500 fiatal élõképben formálta meg az "I love Zalaegerszeg" feliratot. "Ez egy békés, vendégszeretõ város, a fiatalok is szeretnek itt élni", amit most ország-világ elõtt is alkalmuk nyílik megmutatni - fogalmazott Balaicz Zoltán.
A közmédia kétnapos közvetítéséhez kapcsolódó zalaegerszegi programok ingyenesek. Kaján Imre, a házigazda Göcseji Múzeum igazgatója elmondta: igyekeznek olyan helyzetet teremteni, hogy azt "ne lehessen kihagyni" a közvetítésbõl, mint például a zsuptetõrakást vagy akár a tökfesztivál eseményeit.
A két nap eseményei között bemutatják a kovácsmesterség, a csipkeverés, a csuhébáb vagy a korongozás élõ hagyományát és mestereit, megrendezik a népi gyermekjátékok versenyét, bemutatkoznak helyi népmûvészeti egyesületek. A slow day, a lassú fejlõdés szlogenje alatt egyebek közt az újrahasznosítási lehetõségeket, a jógát és a környezetbarát kerékpáros közlekedést népszerûsítik.
Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel induló hagyományõrzõ programsorozatot Szent Mihály napjához kapcsolódóan szervezi a közmédia kormányzati támogatással, a Magyar Turizmus Zrt. részvételével. A szeptember 28-29-i hétvégén több mint 1300 település kínál különleges programokat a látogatóknak, amelyekrõl a közmédia öt csatornája összesen húszórás mûsorfolyam keretében számol be.

MTI - Kanizsa



2013-09-13 11:59:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül