Ma 2023. 3 27.
Hajnalka, Lídia, Auguszta napja van.
Látogatók száma : 54788526    
Honlapkeszites

Új, fedett vízi gyermekvilág Zalakarosban

Az Új Széchenyi Terv Nyugat –dunántúli Operatív Program támogatásával Családi wellness szolgáltatások fejlesztése a Gránit Gyógy-és Termálfürdõben elnevezésû pályázat keretein belül valósult meg a fedett vízi gyermekvilág kialakításának elsõ üteme a zalakarosi fürdõben, mely ünnepélyes átadására szeptember 15-én kerül sor.


A tervezett beruházás bekerülési értéke közel 600 millió forint. Ennek egy részét, 220 millió forintot, állami támogatásból biztosítanak, a fennmaradó összeget pedig saját forrásból és hitel felvétellel finanszírozzák.
A fürdõ célja, a nagy múltra visszatekintõ gyógyászat szolgáltatásainak biztosítása és fejlesztése mellett a kisgyermekes családok igényeinek kiszolgálása. A strandi gyermekvilág már a nyitás napjától komoly népszerûségnek örvendett, fõként a kisgyermekek körében. Ennek a korosztálynak az alacsony létszáma tette indokolttá a strandi fejlesztést, melynek látványos sikere egyértelmû jelzést és biztatás adott a fürdõnek a folytatásra.
A fejlesztések eredményeként a fürdõ komplexum minden korosztálynak emelt szintû szolgáltatást nyújt. A beruházás során az élményfürdõ fedett terében kétszintes gyermekbirodalom jött létre; földszinti részén az alacsony kihasználtsággal mûködõ sportmedencét alakították át. A medenceparkban két gyermekmedence épült 6-7 éves, egy medence 3-6 éves és kettõ pancsoló bébik számára.

Kanizsa2013-09-13 09:37:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül