Ma 2023. 3 25.
Irén, Írisz, Lúcia napja van.
Látogatók száma : 54776955    
Honlapkeszites

Weöres 100 - Weöres Sándor emléke elõtt tiszteleg a Balatoni Íróhét

Weöres Sándor emléke elõtt tiszteleg - egyebek között versmondási rekordkísérlettel - az idei Balatoni Íróhét Keszthelyen.


Harminc év szünet után elevenítette fel tavaly újból a Goldmark Károly Mûvelõdési Központ a Balatoni Íróhét programját, amelyen 2012-ben 11 fiatal irodalmár - írók, költõk, mûfordítók és kritikusok - vett részt. A programokon a negyven évnél fiatalabb magyarországi és határon túli írókkal és költõkkel találkozhattak személyesen is az érdeklõdõk.
Az idei, szeptember 9-én kezdõdõ második íróhét a Weöres Sándor emlékév jegyében zajlik - tájékoztatta a szervezõ intézmény az MTI-t.
Születésének 100. évfordulója apropóján kortárs mûvészek segítségével kívánják bemutatni, megismertetni, megszerettetni a termékeny költõ alkotásait. A programsorozat elõadói Weöres Sándor életével, filozófiájával és költészetével ismertetik meg a közönséget a filmvetítéstõl a koncerteken és irodalmi esteken át a tudományos elõadásig.
A résztvevõk között lesz mások mellett Jordán Tamás színmûvész és színigazgató, Szálinger Balázs József Attila-díjas költõ, Péczely Dóra szerkesztõ, kritikus, Fehér Renátó költõ, Sudár Annamária elõadómûvész és Fûzfa Balázs irodalomtörténész.
Az idei íróhét célja a szervezõk szerint az, hogy minél több korosztályhoz eljusson a Weöres Sándor mûvei által hordozott, értékeket átadó üzenet. Az általános- és középiskolás diákokkal az iskolai keretektõl eltérõ módon, rendhagyó irodalomórákon szeretnék megismertetni a költõ üzenetét a résztvevõ szerkesztõk, elõadómûvészek és költõk közvetítésével.
A rendezvény negyedik napján is a diákokra számítanak azzal a rekordkísérlettel, amelyet Jordán Tamás irányít majd. A nagy versmondás címû program keretében keszthelyi és Keszthely környéki diákok Weöres Sándor Valse triste címû versét szavalják majd a városközpontban, a legnagyobb létszámú magyarországi versmondás rekordkísérleteként.

 

MTI - Kanizsa2013-09-07 10:24:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül