Ma 2023. 3 25.
Irén, Írisz, Lúcia napja van.
Látogatók száma : 54776839    
Honlapkeszites

Dödölle fesztivál: Lakjon jól a test, de gyarapodjon a lélek is!

A 10. Kanizsai Bor-és Dödöllefesztivál programkínálatát szemlélgetve bizonyára sokaknak feltûnik, hogy az e hét végén tartandó, (immár) országos hírû rendezvény még az elmúlt években megszokott „boros-dödöllés-mulatozós ünnepeknél” is jóval sokrétûbbnek, sokszínûbbnek ígérkezik. Leginkább azért, mert az eseményt évek óta lebonyolító kulturális és „gasztro-csapat” munkáját idén társszervezõként a Kanizsa Turizmusáért Egyesület is segíti.


A Kanizsa Turizmusáért Egyesület tagjai ugyan „amatõrként”, ám ennek ellenére lelkes lokálpatrióta lakosként már több ízben is vendégcsalogató, tartalmas kikapcsolódást nyújtó programokat rendeztek Nagykanizsán. Elég csak a Sárkányhajó bajnokságokat, a Város napját vagy a tavalyi Sörfesztivál- és Fúvószenekari Találkozót megemlíteni, mely eseményeket kimagaslóan nagy létszámú látogatottság fémjelzett. A szervezet elnöke, Magyar Ferenc szerint az sem véletlen, hogy a példaként említett rendezvények iránt nagy volt az érdeklõdés: hiszen több generáció is talált – akár reggeltõl késõ estébe nyúlóan – elfoglaltságot a sportos, szórakoztató vagy épp kulturális eseményeken.
- A Bor-és Dödöllefesztivállal is – ami egyébként jól összehangolt csapatmunka és korrekt együttmûködés eredményeképpen „születhetett meg” – azt szeretnénk elérni, hogy legyen olyan esemény a városban, ami mágnesként vonzza az embereket. Ezért is „terjesztettük ki” a fesztivált, az eddigieknél jóval nagyobb és „újabb” helyszínre, a Fõ úti „Csemege bolttól”egészen a Zárda utcáig, Erzsébet térig. Nem összezsúfolt, nem talpalatnyi területre invitáljuk az embereket és nem utolsó sorban nem egysíkú, csak „eszem-iszomból” álló rendezvényre. Természetesen figyelmet – a fesztivál jellegébõl adódóan – az étkezésre, és a jóféle helyi nedûk ízlelgetésére is fordítottunk – ez elsõdlegesen a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület feladatköréhez tartozik.
A Kanizsai Kulturális Központ mellett a Kanizsa Turizmusáért Egyesület pedig arra törekedett a rendezvény programjainak összeállítása során, hogy a rendezvény hagyományõrzõ, szórakoztató mivolta mellett teret adjunk vagy éppen bemutatkozási lehetõséget biztosítsunk helyi mûvészeti csoportoknak, a népi értékeket véve górcsõ alá. Mivel a fesztivál két napján 40 elõadó (csapat), közel 350 szereplõvel lép fel s ad mûsort, így az esetleges torlódást elkerülve a Fõ úton és az Erzsébet téren is színpadot állítottunk. Ez utóbbit a Kanizsa Turizmusáért Egyesület által meghívott mûvészeti, kulturális csoportok, illetve a könnyû-és rockzenei élet „krémjei” népesítik be. Nagy Feró és a Beatrice, Orosz Zoltán és barátai a Belmondo, a Back II Black együttes esti koncertjeivel a család „nagyját”, míg – például – a Brumi Bandi Band és a Kakaó Zenekar gyermekmûsorával az „apraját”, a gyermekeket kívánjuk megszólítani. Nagykanizsától a Muravidékig, tágabb Zala megyébõl és a fõvárosból is érkeznek elõadók a fesztiválra, s persze, hogy a „tényleg senki se unatkozzon” szlogen ne csak üres frázis legyen, arról még a kísérõprogramok garmadája is gondoskodik.
Magyar Ferenc kihangsúlyozta, hogy egy rendezvénynek – akár a bor-és dödölle fesztiválnak, akár a sörfesztiválnak – a gasztronómiai-kulináris örömök élvezete mellett fontos eleme a szórakoztatás, a vendégek kikapcsolódása is. Hisz – ha a híres mondást vesszük alapul- az étek is jobban esik, ha kellemes légkörben fogyasztjuk el. Például a szeptember 6-7-i Kanizsai Bor-és Dödölle Fesztiválon…

Sz.Zs.2013-09-03 08:54:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül