Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415441    
Honlapkeszites

Nagykanizsa, a mi városunk - a fotóklubosok szemével

A Magyar Fotográfia Napja alkalmából Nagykanizsa, a mi városunk címmel nyílt kiállítás a Kanizsa Fotóklub alkotóinak munkáiból a HSMK színházi elõcsarnokában. A klub azzal a céllal szervezte a kiállítást, hogy a sok-sok elkészült felvételbõl válogatva megmutassák, õk hogyan látják városunkat, Nagykanizsát. A megjelenteket Kovácsné Mikola Mária igazgatóhelyettes köszöntötte, a kiállítást Dénes Sándor alpolgármester ajánlotta a fotózás iránt érdeklõdõk figyelmébe.


– A tárlat anyagát végignézve megerõsíthetjük, amit eddig is tudtunk, csak esetleg nem mondtunk ki: Nagykanizsa minden évszakban, minden látószögbõl csodálatos. Egy olyan város a mi otthonunk, amely nemcsak hagyományaiban, szellemi értékeiben, mûemlékeiben jelentõs, hanem apró csodákat kínál a mindennapokban is. De ahogyan ez lenni szokott, ezeket az apró csodákat már annyira megszokta a szemünk, hogy a napi rohanásban észre sem vesszük, pontosabban fogalmazva természetesnek fogjuk fel – hangsúlyozta. A Kanizsa Fotóklub nem egy tematikát követ, nem csupán természetfotózással vagy csendélettel foglalkoznak a tagjai, hanem jószerivel a fotózás minden mûfajában alkotnak – tért rá az 1956-ban alakult fotóklub tagjainak tevékenységére az alpolgármester. – Természetesen mindenkinek megvan a maga kedvenc területe, amelyben igyekszik fejlõdni, illetve vannak olyanok is, akik még keresik az egyéni utat. Szerencsés ez a sokrétûség, mert így színesebb a paletta, változatosabbak a kiállítások.
Az alpolgármester Korniss Péter fotómûvész e gondolatával ajánlotta az érdeklõdõk figyelmébe a kiállítást: „Az exponálás egy pillanatot búcsúztat: a jelenbõl a gombnyomás pillanatában múlt lesz. A képen annak lenyomatát õrizzük – ami volt.”
A kiállítás szeptember 20-ig tekinthetõ meg.

B.E.2013-09-01 09:11:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül