Ma 2023. 3 29.
Auguszta, Bertold napja van.
Látogatók száma : 54795469    
Honlapkeszites

Közhírré tétetik: Bor-és Dödölle fesztivál közeledik!

A szeptember 6-7-én, immár 10. alkalommal megtartandó bor-és dödöllefesztivál az eddig megszokottól jóval nagyobb és „új” helyszínen, az Erzsébet téren és a Fõ úton várja az érdeklõdõket. Lesz a rendezvényen minden, ami szem-szájnak ingere: 26 fõzõcsapat által készített dödöllés illetve más zalai ételkülönlegességek, ízletes helyi (és környékbeli) nedûk, s hogy mindezek kóstolása közben sem unatkozzon senki, arról a közel 40, szûkebb-tágabb pátriánkban is ismert fellépõ gondoskodik.


A kétnapos program részleteirõl pénteken adtak sajtótájékoztatót a rendezvényt szervezõk. A Kanizsai Kulturális Központ (KKK) igazgatója, Farkas Tibor a program tematikáját illetve a fesztivál rendezésének hátterét ismertette. Elmondta azt is, hogy a 8 millió Forint összköltségvetésû fesztivál fõ támogatója városunk Önkormányzata és a Nemzeti Kulturális Alap. Szólt arról, hogy a rendezvény célja elsõsorban az, hogy városunk és térsége kulturális-, szabadidõs kínálatát gazdagítsák, illetve –ezáltal- erõsítsék a város turisztikai vonzerejét.

A szeptember 6-án, 12 órakor kezdõdõ kétnapos „dödölle és borünnepet” Cseresnyés Péter polgármester nyitja meg, ezt követõen veszi kezdetét a dödöllefõzõ/sütõ verseny, a maratoni rekord és a fellépõk mûsora. A fesztiválra csábító programokból pedig valóban nem lesz hiány, errõl már Magyar Ferenc, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület elnöke adott közelképet, aki kihangsúlyozta azt is, hogy a fesztivál létrejötte és sokszínûsége közös csapatmunka eredménye.
- Idén az Erzsébet téren és a Fõ úton is – két színpadon – nívós, kicsik-nagyok, fiatalok-felnõttek érdeklõdési körét megcélzó programokkal várunk mindenkit – emelte ki Magyar Ferenc, illetve, hogy az esti órákban népszerû magyar elõadók lépnek színpadra. Nagy Feró és a Beatrice, a Belmondo, Ferenczi György és a Rackajam és a Back to Black együttes ad koncertet.

A rendezvény kulináris részét és a készülõ maratoni, 26 órás „dödöllesütõ” rekord tervét Prikryl József, a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesületének elnöke vázolta.

A 10. Bor-és Dödölle Fesztivál miatt útlezárások várhatóak csütörtökön 18 órától vasárnap reggel 5 óráig, melynek részleteirõl tájékozódhatnak újságunk honlapjáról is a jövõ hét folyamán. Ahogy a program részleteirõl is olvashatnak a www.kanizsaujsag.hu oldalon.
 

Sz.Zs.

 2013-08-31 11:34:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül