Ma 2021. 10 24.
Salamon, Antal napja van.
Látogatók száma : 51111797    
Honlapkeszites

A kanizsai Víg Attila festõmûvész képeit

Víg Attila "Erzsébet Királyné díjas" kortárs festõmûvész képeit tekinthetik meg hétfõtõl egy hónapon át az utasok hatszáz budapesti taxiban, amelyekben táblagépek is vannak.


Az utazóknak szóló kalauzokban többnyire csak a klasszikus múzeumokat ajánlják, a kortárs galériák hírei nehezen jutnak el még a mûvészetet kedvelõ látogatókhoz is. A mûvészet reklámozására viszont fel lehet használni a táblagépeket, amelyek az utasoknak nemcsak az útvonalat mutatják, hanem festmények, képek, kulturális események ajánlására is alkalmasak - közölte az MTI-vel az akcióba bekapcsolódó két taxitársaság, a Rádió Tele5 és a Budapest Taxi.
Víg Attilának nem ez az elsõ furcsa helyszínen való kiállítása, festett már 600 négyzetméteres szakadékot a nagykanizsai piac parkolójába, tartott víz alatti kiállítást a sárvári fürdõben, és közösen alkotott egy képet a finn Mikulással. Emellett rendszeresen állít ki klasszikus galériákban is, Párizsban, Dubajban és Torontóban is.
A közlés szerint az újszerû bemutatkozással havonta akár több százezer utashoz is eljuthatnak a festõ képei, ennyi ember mûveit tíz év alatt sem nézné meg, ha azok egy galériában lennének.
A szervezõk szeretnék, ha a "taxigaléria" minden hónapban más-más alkotó mûveinek bemutatásával folytatódhatna.

MTI - Kanizsa


 2013-08-26 18:00:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül