Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353325    
Honlapkeszites

Göndör: Semmi nem az, aminek látszik

A fenti címmel tartott sajtótájékoztatót Göndör István (MSZP) országgyûlési képviselõ a HEMO-ban, ahol többek között szólt a rezsicsökkentésrõl és az adósságkonszolidáció várható hatásairól is.


Ahogy a képviselõ elmondta, a kormány profi módon óriási bejelentéseket tesz, de csak részleges állításokat hoz nyilvánosságra. Erre példa az IMF-hiteltörlesztés, ugyanis hallgatnak arról, hogy egy másik, hosszúlejáratú hitellel finanszírozzák. A többlet kamatterhet, mely közel 14 milliárd forint, pedig a következõ kormányzatnak kell megfizetnie. – A kampányérdek miatt áldozzák fel a következõ évek költségvetési egyensúlyát – hangsúlyozta Göndör István.
Hamis az az állítás is, hogy csökkent a rezsi, ugyanis a képviselõ szerint az egységárat nem csökkentették, hanem a számla végösszegébõl vontak le 10 százalékot. Ha ezzel szembeállítjuk, hogy a csalások havi 24.200 forintot vesztettek az adójóváírás eltörlésével, akkor ebbõl csupán 3-4 ezer forintot kapnak vissza rezsicsökkentés címén.
– Jól hangzik, hogy megszabadították az adósságtól a településeket a hitelátvállalás révén, de hallgatnak arról, hogy bevételeik nagyobb részét elvették, és ezzel nehéz helyzetbe hozták õket. Az önkormányzatok pályázati lehetõségekkel sem juthatnak elegendõ forráshoz – emelte ki.
A devizahitelek esetében a megoldás, mely a kormány kezében van, nem a kivezetés volna, hanem egy olyan gazdaságpolitika, mely eredményeként egy normális forint árfolyam alakulhat ki. Ezeken kívül tovább nehezíti a családok helyzetét, hogy a különadók terhét is, melyet a multikra vetettek ki, a fogyasztók fizetik meg.
 

Kanizsa2013-08-17 10:39:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül