Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408619    
Honlapkeszites

Pixrael – Minden szempontból Izrael
Ezzel a címmel volt látható egy héten keresztül az Erzsébet téren a Kidma Magyarország Egyesület által kiírt pályázatra beérkezett körülbelül kétszáz pályázó több mint kétezer képébõl kiválasztott hatvan fotó, amelyek mindegyike Izraelben készült.

A pályázatot az 1948. május 14-én létrejött Izrael megalakulásának 60. évfordulója alkalmából írták ki. Két hónapon keresztül tölthették fel fotóikat a pályázók a www.pixrael.hu weboldalra – ahol az összes beküldött pályázatot megtekinthetik. Amatõr és profi fotósoknak egyaránt volt lehetõségük, hogy megmutassák, õk milyen tájakat, embereket láttak Izraelben. A Féner Tamás Prima Primissima díjas fotómûvész által vezetett zsûri ötvennyolc képet, a közönség további kettõt választott ki.

Öt kategórában lehetett nevezni: Szentföld (vallási vonatkozású képek), Arcok (portréfotók), Élet (társadalomábrázolások, az Izraeli életet bemutató képek), Terek (az épített környezetet és a természetet ábrázoló fotók), Minden Más-u (egyik kategóriába sem sorolható képek – "másu" jelentése héberül: dolog, izé, valami). A cél az volt, hogy Izraelrõl, a zsidó néprõl ne csak a mai fegyveres konfliktusok, a holokauszt jusson az emberek eszébe, hanem lássák azt is, hogyan élik az ottaniak mindennapjaikat.
Városunkba a Nagykanizsai Zsidó Hitközség, a Kanizsai Zsinagógáért Alapítvány és a Hit Gyülekezete által jutott el a kiállítás. Rendhagyó módon nem megnyitó, hanem záróünnepségen mondott beszédet dr. Székely István, a Nagykanizsai Zsidó Hitközség elnöke, valamint Kötõ István a Hit Gyülekezetének lelkésze. Elmondták, a hatvan év alatt az állam nagy fejlõdésen ment keresztül, ezt mutatja rendkívül aktív külkereskedelme és turizmusa is. A kiállítást, egyben megemlékezést izraeli dalok színesítették.
S.E.

2008-09-15 09:06:47


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül