Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760523    
Honlapkeszites

Újraindulnak a balatonboglári színházi esték

Balatonboglár közel negyed évszázados szünet után éleszti újjá régi hagyományát azzal, hogy augusztus 2. és 11. között megrendezi a balatonboglári színházi estéket a Vörös Kápolna melletti szabadtéri színpadon, felújított környezetben.


A hajdani balatonboglári nyári színház újjáélesztését az önkormányzat kezdeményezte a kaposvári és a szentendrei színház társulatával együttmûködve, és a hagyományt a jövõben is ápolni kívánja - mondta el Mészáros Miklós polgármester az MTI-nek szerdán.
Augusztus elsõ hétvégéjén péntek és szombat este a kaposvári Csiky Gergely Színház társulata hozza el a Balatonhoz az elmúlt évek leggyakrabban színre vitt kortárs magyar színdarabját, Egressy Zoltán Portugál címû bohózatát. Augusztus második hétvégéjén a szentendrei Ivancsics Ilona és Színtársai, a korábban Száguldó Orfeumként ismert együttes Csurka István Az idõ vasfoga címû színpadi mûvét mutatja be.
A gyerekeknek is tartanak elõadásokat szombat és vasárnap délelõttönként: augusztus elsõ hétvégéjén a kaposvári társulat a Holnemvoltfa címû elõadással, augusztus második hétvégéjén pedig a szentendrei társulat a János vitéz címû elõadásával szórakoztatja a kicsiket.
Jegyek elõvételben a város Tourinform irodájában, a Buborékstrandon, a sportcsarnokában és a mûvelõdési központjában kaphatók. A helyszínen a jegyeket 1 órával az elõadás elõtt kezdik árusítani. A felújított szabadtéri színpad nézõtere 300 fõ befogadására alkalmas.
A szabadtéri színházi estékkel Balatonboglár olyan kulturális értéket kíván teremteni a Balaton déli partján, amely méltó egykori híréhez és növeli a térség ismertségét, elismertségét és vonzerejét - mondta a polgármester.

 

MTI - Kanizsa2013-07-31 10:40:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül