Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760814    
Honlapkeszites

I. Zalamerenyei Sárkányhajós Gyorsulási Bajnokság és Falunap

A falunappal párhuzamosan, megyénkben elõször rendeznek sárkányhajós gyorsulási bajnokságot Zalamerenyén augusztus 17-én. A rendezvény részleteit Tar Mihály fõszervezõ és Ódor László, Zalamerenye polgármestere ismertette.


– A bajnokság különlegessége, hogy egy száz méteres pályán két hajó versenyez egymással, mint egy klasszikus autós gyorsasági versenyen. A szabályok is hasonlóak, a gyorsabb továbbjut, a másik vigaszágon próbálkozhat tovább – ismertette a részleteket Tar Mihály.
A verseny technikai lebonyolításáért a Kanizsa Sárkányhajó SE felelõs. Az egyesület biztosítja a technikai hátteret, a bírókat, a személyzetet, az evezõket és a mentõmellényeket. A bajnoksággal egy idõben zajló falunap csülkös ételek fõzõversenyével veszi kezdetét és a Zero zenekar fellépésével zárul. Nevezni a sarkanyhajo-zalamerenye.webnode.hu címen lehet augusztus 13-ig. Baráti társaságok, települések, cégek csapatainak jelentkezését várják abszolút kezdõ, haladó és profi kategóriában.
Ódor László elmondta, Zalamerenye mindössze 180 lelkes település. A Zalakarostól 4 kilométerre fekvõ, csodás természeti adottságokkal rendelkezõ község nagy fejlõdésen megy keresztül, turisztikai és szálláshelyfejlesztéseket kiviteleznek.
V.M.2013-07-23 13:16:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül