Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51049377    
Honlapkeszites

Mûvésztábor a Balaton festõjének szülõfalujában
Hagyományteremtõ céllal elsõ ízben szervezte meg pályakezdõ alkotók mûvésztáborát Zalaújlakon az Egry József Pályakezdõ Mûvészekért Közhasznú Alapítvány. Csuha Piroska elnök elmondta, hogy az elsõ alkotótábor szakmai irányítására Simon M. Veronika székesfehérvári festõmûvészt kérték fel annak apropóján, hogy még 2008 tavaszán egy általa készített Egry-portrét ajándékozott a Balaton festõje szülõfalujának, Egry József születésének 125. évfordulója alkalmából.

A mostani alkotótábor helyszíne a falusi turizmus fejlesztése céljából kialakított Piroska Pihenõ, ahol a tíz dunántúli résztvevõ vászonra viszi a szép zalai táj és a vendégszeretõ zalaújlaki emberek által ihletett témákat és élményeket. Szeptember 15-én este 18 órakor bemutatót tartanak a mûvésztábor résztvevõi a kisközség lakóinak és az érdeklõdõknek, mert – mint Simon M. Veronika hansgúlyozta – az alkotók nemcsak festenek, hanem egy kis mûsorral is készülnek a zárókiállítás alkalmával.

Felvételünk a nagyrécsei kastélyban készült, ahol a zalaújlaki mûvésztábor alkotóinak tárlata épp oly sikeres volt, mint a környezõ falvakban, valamint a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban.
(Kép és szöveg: gelencsér)2008-09-09 12:20:39


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül