Ma 2023. 9 24.
Gellért, Gerda, Mercédesz napja van.
Látogatók száma : 55976343    
Honlapkeszites

Kárpát-medencei népfõiskola Balatonfenyvesen

A Felvidékrõl, Kárpátaljáról, Erdélybõl, a Délvidékrõl és Magyarországról várhatóan mintegy másfélszázan vesznek részt a Népfõiskolai Collegium 23. konferenciahetén július 22. és 28. között Balatonfenyvesen.


A konferencia résztvevõi a gazdasági, társadalmi áldozathozatalokról, küzdelmekrõl hallhatnak elõadásokat - közölte a Népfõiskolai Collegium elnöksége kedden az MTI-vel.
A szervezõk arról tájékoztattak, hogy a tanácskozáson Kövér László, az Országgyûlés elnöke a parlamenti munkáról tart elõadást, közgazdászok és politológusok pedig a társadalmi, gazdasági helyzet jelenlegi állapotáról és várható alakulásáról szólnak. Az elõadók között említették Zárug Péter Farkas és Tóth Gy. László politológust, Bogár László, Boros Imre és Lentner Csaba közgazdászt és Bayer Zsolt újságírót.
A lelki helytállásra Udvaros Béla nyugalmazott színigazgató Nemzetépítõ kultúra címû elõadása hívja fel a figyelmet - olvasható a közleményben. Esténként kulturális elõadásokat tartanak. Így megemlékeznek Weöres Sándor születésének 100. évfordulójáról, a nagyváradi Melegh Vilmos Ady-estre várja a közönséget, Takaró Mihály Tormay Cécile írói munkásságát elemzi, és fellép a forrófalvi csángó-mûvészeti csoport - írták.

 

MTI - Kanizsa2013-07-18 05:56:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül