Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51049646    
Honlapkeszites

Megjelent a Kéktúra kalauz dunántúli kötete

A Dunántúl és Nyugat-Magyarország turistaútvonalait mutatja be Visegrádtól az Írott-kõig térképszelvényekkel, fotókkal, útleírással, táj- és településismertetõkkel az Országos Kéktúra kalauz legújabb kötete, amely a Cartographia gondozásában jelent meg.


A Sümeg-Írott-kõ közötti, a Kemenesháton és a Kõszegi-hegységen átkanyargó útvonalrész feldolgozására, bemutatására kiemelt figyelmet fordítottak a szerkesztõk, így a turistakalauzokkal rendelkezõ Pilis-Visegrádi-hegységen, a Budai-hegységen, a Gerecsén, a Vértesen, a Bakonyon, a Balaton-felvidéken és a Keszthelyi-hegységen átvándorló útvonal-ismertetés a 196 oldalas kiadványban azonos igényességgel jelenik meg - közölte a kiadó szerdán az MTI-vel.
A kiadvány a Hollóházától Nagymarosig tartó szakaszt bemutató, 2012-ben megjelent turistakalauz folytatása. A köteteket a legfrissebb turistatérkép-állományokból, megújított tipográfiával, a Kéktúra által nem érintett, de a rövid kitérõkkel felkereshetõ látnivalókkal "megfûszerezve" állították össze.

 

MTI - Kanizsa2013-07-17 16:03:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül