Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55416805    
Honlapkeszites

KELLO: iskolakezdési utalvánnyal is lehet fizetni a tankönyvekért

A tankönyvek központi terjesztését lebonyolító Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) több kafetéria-szolgáltatóval is megállapodott, így a béren kívüli juttatásként adható iskolakezdési utalványt is fel lehet használni a tankönyvek kifizetésére - tájékoztatta a könyvtárellátó az MTI-t. A fizetési határidõ - a köznevelési államtitkárság kérésére - július 31-rõl augusztus 15-re módosult.


A közlemény szerint a kipostázott díjbekérõt augusztus 1-jétõl a kijelölt postahivatalokban, valamint az úgynevezett KELLO-pontokon Iskolai Erzsébet-utalvánnyal, Sodexo Iskolakezdési utalvánnyal, Posta Paletta Iskola utalvánnyal, Edenred Ticket Service beiskolázási utalvánnyal, illetve Puebla beiskolázási utalvánnyal is ki lehet majd egyenlíteni. A KELLO-pontokon az OTP Cafeteria kártyát is elfogadják majd - áll a közleményben.
A Magyar Posta Zrt.-vel kötött megállapodás szerint megyeszékhelyenként egy-egy, míg Budapesten két kijelölt postahivatalban lesz lehetõség az utalványos fizetésre. Postai befizetés esetén a szülõknek a korábban, levélben kapott fehércsekk mellett a mellékelt díjbekérõt is magukkal kell vinniük.
KELLO-pontokat augusztus 1-jéig Budapesten, Debrecenben, Gyõrben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Zalaegerszegen alakítanak ki, ahol a csekk befizetése mellett általános személyes ügyintézésre is lehetõség lesz.
A tankönyvek árának befizetési határideje augusztus 15., ám ezután is ki lehet fizetni a tankönyveket, amelyet a tankönyvek átvételekor kell az iskola felé igazolni. A KELLO pontok részletes listáját augusztus 1-jéig teszik közzé a https://tankonyvrendeles.kello.hu/ weboldalon.
Az Emberi Erõforrások Minisztériumának köznevelési államtitkársága június végén szólította fel a KELLO-t arra, hogy július 31-rõl augusztus 15-re módosítsa a könyvek árának kiegyenlítéséhez megküldött csekkek befizetési határidejét.

 

MTI - Kanizsa2013-07-17 07:55:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül