Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54772406    
Honlapkeszites

Szenteltvíz és kokain Nagykanizsán!

A Fogi Színház–budapesti Bulvárszínház elõadásában ismét egy fergeteges vígjátékot láthatunk Nagykanizsán augusztus 15-én 19.30 órától. A színházszeretõ nézõk a Randevú Párizsban, avagy Szenteltvíz és kokain címû francia darabot tekinthetik meg nagyszerû szereposztásban: Harsányi Gáborral, Straub Dezsõvel, Beleznay Endrével, Farkasházi Rékával, Csala Zsuzsával, Böröndi Tamással, Várkonyi Andrással, Sáfár Anikóval. A kanizsai kulturális központtal közös szervezésben megvalósuló elõadásra holnaptól (július 17.) válthatnak jegyet az érdeklõdõk.


A komédiát Komoly Péter fordításában, Straub Dezsõ rendezésében láthatjuk.
Vajon, hogyan lehet összefüggésbe hozni a békés kegyszerárust és kicsit lökött családját a „nagyipari" kokainkereskedéssel? Elképzelhetõ egyáltalán, hogy a káplán lenne a maffiafõnök? A drogterjesztõ pedig nem lenne más, mint a nagynéni? S mirõl beszél a nyámnyilának bemutatkozó albérlõ diák, amikor titokban a millióit kéri számon a bácsikájától? S mibõl él az a szobrász, aki eddig még egyetlen szobrot sem tudott felmutatni? Közben azon drukkolunk, hogy a befalazott hulla épségben elérje a Szajnát. No és a szerelem? Hát, persze, hogy van. A lánynak még egy eltitkolt gyereke is van talán? Na, ne! A vígjáték végére persze minden kiderül.

Louis Velle (1926. május 29.) ismert francia színész, akit 1951 óta láthatunk a filmvásznon, például a Parázsló szenvedély (2006), a Mint a király (1996), a Lépj olajra (1971), a Keselyük karmaiban (1964) címû filmekben, de színházi berkekben is népszerû úgy, mint színmûvész, s mint komikus színmûvek írója. Szenteltvíz és kokain címû komédiáját Franciaországban 1956-ban a Gramont Színházban, nem sokkal késõbb, Magyarországon 1957. december 25-én az egri Gárdonyi Géza Színház Kamaraszínháza mutatta be Mezei Éva rendezésében Szerelem Párizsban, illetve Péter Fillérhez produkciós címmel. A próza eredeti címe: A la monnaie du pape. Az immár több mint ötven éve íródott darab ma is aktuális, igen humoros történet, remek poénokkal tûzdelt.

A Fogi Színház/budapesti Bulvárszínház – alapította: Fogarassy András - az elmúlt tíz évben több tucat színdarabot állított színpadra és vitte el a színmûveket különbözõ városokba, kulturális intézményekbe. A direktor elsõdleges célja az ország különbözõ pontjára, a társadalom szélesebb rétegeihez eljuttatni megfizethetõ színházi élményeket, házhoz vinni a kultúrát.

Kanizsa2013-07-16 11:48:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül