Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54761095    
Honlapkeszites

Jazzland, ahol szabad a jazz

A jövõ héten csütörtökön nyitja meg kapuit a Jazzland Cserfõn. A három napos seregszemlén kilenc országból érkezõ zenészek szórakoztatják a jazz mûfaja iránt érdeklõdõket és a jazz-fanokat. Az esti koncertek 20 órakor kezdõdnek majd éjfélkor indul a hagyományos örömzene, a jam session.


A jazzfesztivál nyitózenekara a German Connection lesz, amit a Tiborcz trió és a Németországban élõ Tiborcz Dénes alkot. A quartettet egy akusztikus formáció a Farkas Norbert trió követi, melyben Bartha Mátyás zongorán, Oleg Markov dobon, míg Farkas Norbert bõgõn játszik. A napot jam session zárja. Pénteken egy izgalmasnak ígérkezõ R&B zenekar, a Laura and Mushroom Club színesíti az idei Jazzland programját. A horvát együttes után a Gayer Mátyás-Hodek Dávid nevével fémjelzett zenekar folytatja a jazz koncertek sorát. A horvátországi Kaproncáról érkeznek Cserfõre a Praline and. Fast Food hölgyzenekar tagjai, akik másodszor lépnek fel a Jazzlanden. Aztán a szombati programra hangolva örömzene lesz hajnalig. A fesztivál zárónapját a Tiborcz Quartet nyitja. Tuti tippnek vehetjük a Benoit Martiny Quartet lemezbemutató koncertjét, melyben a luxemburgi zenekarvezetõ mellett a kanizsai Kém Sándort (bõgõ, basszusgitár) is láthatjuk. A kettejük által létrehozott formációk cserfõi fellépései máig emlékezetesek. Gondoljunk csak a világhírû Randy Breckerrel elõadott koncert frenetikus hangulatára. Ezt az élményt kínálja az idei program, ami idén is ingyenesen látogatható. Akik tehetik, a támogató jegy vásárlásával a mûfaj iránti elkötelezettséget is kifejezhetik. Cserében értékes festményeket is nyerhetnek a fesztivál ideje alatt.
A cserfõi Jazzland fõ vonzereje – minõségi zene mellett – az a kötetlen szabadság, melynek keretei között mind az egyének és mind a baráti közösségek jól érezhetik magukat. Jövõ héten tehát irány Cserfõ!

H.Gy.2013-07-11 10:08:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül