Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55338330    
Honlapkeszites

Lángos rekordok a Balaton partján

A Vénusz és segítõi a Balaton partján óriási méretû, 300 cm átmérõjû lángos tésztát nyújtottak, mellyel megdöntötték az eddigi rekordot. Ezen felül egy új rekord is született, hiszen a Vénusz és csapata 115 darabbal felállította a legtöbb, egyszerre, egy sütõedényben kisütött lángos rekordját.


Egy belföldi nyaralásból, fõleg ha a Balatonról van szó, nem hiányozhat a lángos, mely étel ráadásul a magyar konyha egyik ikonikus fogása. A Vénusz, a magyar háziasszonyok megbízható konyhai segítõje, idén nyáron azt a célt tûzte ki magának, hogy Zánkán, a Balaton partján megkíséreli megdönteni a 2008-ban felállított lángos rekordot.
Ez teljesült is, hiszen szorgos segítõk segítségével sikerült a lángos tésztát 3 méter átmérõjûre nyújtaniuk, mellyel új rekord született. Az óriás lángos tésztájának elkészítéséhez összesen 15 kg lisztet, 0,75 kg élesztõt, 3 kg burgonyát, 7 liter vizet és 0,4 kg sót használtak fel a készítõk. A rekord méretû nyers lángos tésztát végül egy 50 cm mély, 350 cm átmérõjû, külön a kísérletre legyártott hatalmas sütõedénybe emelték, mely 1200 liter forró Vénusz olajjal volt megtöltve. Bár a tészta a fordítás következtében nem sült ki egyben, a kinyújtott nyers lángos tészta megdöntötte a 250 cm-es eddigi rekordot.
Ezt követõen a lelkes lángossütõ csapat egy következõ kísérletbe fogott, méghozzá a legtöbb egy sütõedényben, egy idõben sült lángos rekordjának felállításába. Sok-sok apró tészta gombóc sorakozott fel a hatalmas sütõedény mellett, végül 115 darab lángos sült ki együtt, egy idõben szép aranybarnára a forró olajban. Ezzel egy eddigi példátlan rekordot állított fel a Vénusz és csapata, mellyel magasra tette a mércét.
A lángos elkészítésében a 2008-as rekord felállítói voltak a Vénusz segítségére, akik nagy rutinnal fogtak neki a megvalósításnak. A stábnak egy egész szurkolói csipet-csapat szorított, ugyanis a lángos-rekordkísérletnek a Vénusz Naptábor adott otthont, ahol 90 diák tölthetett el élményekben gazdag napokat a Vénusz jóvoltából. A rengeteg lángost nagy örömmel fogadta a zánkai gyermektábor összes lakója, melyet jóízûen falatoztak el a rekordok hitelesítését követõen.
„A lángos évek óta a Vénusz szívügye, hiszen a megbízható minõségû napraforgó étolaj elengedhetetlen hozzávalója egy igazán finom lángos elkészítésének. Ezért is indítottuk idén másodszor is útjára a Lángos voks versenyt, mely során a Vénusz kedvenc magyarországi, Tisza-tavi illetve balatoni lángosozóit keressük. Ha pedig finom lángosról van szó, akkor abból minél több, annál jobb – csak gyõzze az ember étvággyal. Nagyon örülünk, hogy sikerült megdöntenünk a legnagyobbra nyújtott nyers lángos tészta rekordját, valamint, hogy egy teljesen új lángos rekordot is sikerült felállítanunk. Az egész napi segítségért külön nagy köszönetet szeretnénk mondani Budai Jánosnak és az egész lángossütõ csapatnak”– mondta Frikton Ildikó, a Vénusz márkamenedzsere.
 

Jónás Petra/Well PR Ügynökség - Kanizsa
 2013-07-10 19:18:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül