Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55416588    
Honlapkeszites

Keszthelyen készülnek premierjükre az Atomkölykök

Kilenc nemzet fiataljai tanulnak, majd adnak elõ egy musicalt az orosz Roszatom NucKids, azaz Atomkölykök programjában Keszthelyen. Lesz elõadás Magyarországon, Csehországban és Oroszországban is.


Az orosz atomenergetikai ipart átfogó állami konszern 2009-ben indította útjára a programot azzal a céllal, hogy eloszlassa az atomenergetikával kapcsolatos tévhiteket, közösséget építsen és tartalmas pihenést nyújtson a gyerekek számára a nyári szünidõben.
Az Atomkölykök tavaly "lépték át" Magyarország határát, Oroszországban összeállított elõadásukat Budapesten és Zánkán is bemutatták. A siker nyomán az idén már az egyhónapos felkészülést is itt tartják - tájékoztatta az MTI-t a Roszatom magyarországi partnere, a Kotimex PR ügyvezetõje, Kóti Lóránt.
Az idei résztvevõk között bolgár, cseh, dél-afrikai, indiai, koreai, orosz, török, ukrán és magyar gyerekek vannak. A nyolc magyar résztvevõ többsége paksi. Õket Cseke Klára énektanár készítette fel a feladatra. Elmondta, hogy az általa vezetett gyermekkórus, a Tini Tüsik tagjai közül kerültek ki azok a gyerekek, akik hazánkat képviselik ebben a nemzetközi programban.
A nyolcvankét fiatal - 11-16 évesek - hétfõn érkeztek meg Keszthelyre, ahol egy hónapon át színházi szakemberek segítségével véglegesítik, próbálják a darabot, amelynek premierje július 30-án lesz a keszthelyi színházban. Másnap, augusztus 1-jén Pakson mutatják be a musicalt, majd további fellépések következnek Prágában, Tomszkban, Szentpéterváron és Moszkvában.

MTI - Kanizsa2013-07-10 06:33:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül