Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353399    
Honlapkeszites

Tiltakozás a vásárcsarnok parkolójában a körbetartozások miatt

Egy 3D-s szakadékot ábrázoló festményt készítettek el a vásárcsarnokhoz közeli parkolóban figyelemfelkeltõ célzattal, ezzel érzékeltették szimbolikusan azt, hogy a kisvállalkozások a szakadék szélén egyensúlyoznak.


A tiltakozást, mely ötletgazdája Víg Attila festõmûvész, több Nagykanizsa melletti kisebb építõipari cég tulajdonosa szervezte, hogy felhívják mindenkinek a figyelmét a sok ezer magyar embert érintõ és életüket ellehetetlenítõ problémára, miszerint a körbetartozások és a nemfizetési morál csõdközeli állapotba hozta õket.
Ahogy az ötletgazda, a 30x20 méteres szakadék kivitelezõje hangsúlyozta, megmozdulásuk társadalmi indíttatású, nem pedig politikai. A mûvészet feladata, hogy a társadalom hangját felhangosítsa, és felhívja a figyelmüket.
Turzó György, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Zala Megyei Szervezetének elnöke többfajta megoldási lehetõséget lát. Egyrészrõl a vállalkozóknak fokozniuk kellene a piaci aktivitásukat. Másrészrõl pedig figyelniük kell a pályázati lehetõségeket, hiszen 2014 és 2020 között 2 milliárd európai uniós forrást lehet lehívni, mely óriási lehetõség. (Fotó: Bakonyi Erzsébet) 
 

V.M.

 2013-07-09 10:11:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül