Ma 2021. 10 22.
Előd, Szalóme, Kordélia napja van.
Látogatók száma : 51088901    
Honlapkeszites

Borszéki Ildikó emlékkiállítása a dr. Mezõ Ferenc Gimnáziumban

Az új tanév elsõ kiállításán a tavaly elhunyt Borszéki Ildikó rajz-földrajz szakos tanárra emlékeztek a Dr. Mezõ Ferenc Gimnázium Galériájában.

Borszéki Ildikó 1956-ban született Nagykanizsán. Tanulmányait a pécsi Mûvészeti Szakközépiskolában és a Tanárképzõ Fõiskolán végezte. Pedagógiai munkáját sok elismerés, eredményesség, folyamatos alkotói tevékenység jellemezte, melyet mûvésztáborokban mélyítetett el. A grafika, a batikolás állt szívéhez legközelebb, de gyakran alkalmazta a pasztell technikát is. Bárhová ment, utazott, elmaradhatatlan volt kezébõl – hû kísérõje – a vázlatfüzete. Nagy érzékenységgel reagált az õt körülvevõ világ legkisebb rezdüléseire is, mindez mély nyomot hagyott lelkében és tükrözõdött alkotásaiban. Ihletet a természeti jelenségekbõl, a szép táj látványából egyaránt merített. Mûvei Dániában, Németországban, USA-ban magánkézben, valamint hazánk galériáiban találhatók.


„Az alkotás arra való, hogy a lélekbe hatoljon és meghintse szeretettel”(Jókai Anna). A Dr. Mezõ Ferenc Gimnáziumban e szeretettel tisztelegnek az ember és a mûvész elõtt. A tárlat szeptember 16-áig tekinthetõ meg.

B.E.2008-09-04 14:05:30


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül