Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760792    
Honlapkeszites

Keszegfesztivált rendeznek a hétvégén Gyenesdiáson

Több mint 500 kilónyi keszeget sütnek meg a hétvégi Gyenesdiási Keszegfesztiválon, a kétnapos, táncos, zenés, gasztronómiai eseménysorozat szombaton kezdõdik.


A Balaton északi partján található településre a korábbi évek tapasztalatai alapján csaknem kétezer látogatót várnak - mondta el az MTI-nek Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere. A gasztronómiai fesztiválra idén is több mint 500 kiló keszeggel készülnek a szervezõk, amelyet hagyományosan paprikás lisztben megforgatva sütnek ropogósra. A településvezetõ elmondta, hogy a rendezvénnyel a balatoni halakra szeretnék felhívni a figyelmet, amelyek közül a keszeg az egyik legízletesebb balatoni halfajta.
Hozzáfûzte: ebben az évben július 6-án Gyenesdiás ad otthont a Nemzetközi Diós Települések Találkozójának. A már hetedik alkalommal megrendezendõ országos eseményt 2007-ben Gyenesdiás indította útjára. A találkozón a hazai települések közül Diósviszló, Diósjenõ, Diósd, Dióskál mutatkozik be, a határon túlról a szlovákiai Diósförgepatony és a romániai Bihardiószeg képviselteti magát.
A kétnapos programsorozat szombaton délelõtt 10 órától a Kárpáti korzón, a gyenesdiási piac mögött felállított rendezvénysátorban a Diós települések bemutatkozásával veszi kezdetét. A diási strandon délután gyermekprogramok, homokvárépítõ-verseny és vízi aerobik várja az érdeklõdõket.
A zenés, táncos programok vasárnap délután 15 órától folytatódnak, közremûködik a Hévízi Új Színpad társulata, a Gála Társastánc Klub és a Rezidance együttes. A Kárpáti korzón vasárnap 17 órától kezdõdõ halászléfõzõ-versenyen sokféle módszerrel alkotnak majd gasztronómiai remekeket.
A fesztivál vasárnap dzsesszkoncerttel és a tapolcai Verkli zenekar tánczenés estjével zárul, a részletes program a www.gyenesdias.info.hu oldalon olvasható.

 

MTI - Kanizsa2013-07-05 09:43:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül