Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55411114    
Honlapkeszites

44 év után talált leányára

Helyszín Balaton, országos találkozó. Egykor a Magyar Népköztársaság és az NDK kormánya között államközi egyezmény jött létre. A közel 50 ezer kint dolgozó magyar évente találkozót szervez. Legutóbb a szervezõk levelet kaptak. A volt NDK területérõl keresi édesapját egy hölgy. Lázas izgalommal keresi mindenki az ismerõsöket, ki dolgozott vele, hol található. Telefonok, s órák múlva kiderül, megvan az apa, mindenki örömére. Sümegi Aladár István, aki Nagykanizsán lakik. Freibergben beállító mûszerészként dolgozott. Rögtön felvette a kapcsolatot leányával, Katival. Levélváltások után eljött a nagy találkozás.


- Elmondani, s szavakba sem tudom kifejezni, milyen izgatottan vártam a budapesti reptéren. Ahogy megláttam, tudtam, ez lesz életem egyik legszebb pillanata. Könnyezve öleltük egymást hosszú ideig, csak sírtunk ölelkezve.
Ahogy visszaemlékszik, még most is könnyek gyûlnek a szemébe, hisz 44 éve dolgozott kint, s nem tudott róla, hogy gyermeke van.
- Most, 60 évesen lettem nagycsaládos, hisz így most 3 lányom van. Örömömre a leányok jól megvannak egymással, az idén közösen megyünk nyaralni. Hát ennyi az én történetem.

Elmondta: Sümegi Aladár
Lejegyezte : Menyhárt Erika2013-06-24 10:40:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül