Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760045    
Honlapkeszites

"Zöld út" Fityeház felé

Június 22-én 10-18 óráig újra megtelik élettel a Fityeházi Sportpálya. Ez ad ugyanis otthont a 9 órakor kezdõdõ interaktív programoknak, amelyek a "Zöld utat! - Tegyünk együtt a tisztább levegõért" címû projekt keretében valósulnak meg.

A 9 órai kispályás foci kupát követõen 10 órától 18 óráig a "Zöld sátor"-ban állandó programokkal, tesztekkel és ajándékokkal várják a nagyérdemût. 11 órától hibrid autó bemutató és Segway tesztelés. 14 órakor környezetvédelmi elõadás lesz, majd 17.30-kor eredményhirdetés és ajándéksorsolást követõen vacsorával záródik az este.


ZÖLD UTAT!

Nem, kérem ezt ne úgy értsék, hogy szabad utat követelünk az autós társadalomnak! Sõt, inkább szeretnénk, ha szánnának arra egy napot, hogy átgondolják, hogy hányszor, de hányszor pattannak feleslegesen a négykerekû csodáikba, hogy elruccanjanak pár 100 méterre, a szomszédba.

Pedig lenne más választásuk is, de talán a kényelem, talán a rohanó világunk állandó futóversenye már mintha kitörölte volna a gondolatainkból, hogy van két lábunk, vagy jobb esetben két kerekünk egy bringán.

… és, hogy miért is tartjuk fontosnak, hogy errõl egyáltalán szó essék?! Azért, hogy egyértelmûvé váljon mindenki számára, hogy pillanatnyilag nincs károsabb dolog a minket körülvevõ éltetõ levegõre, mint a motorizált közúti közlekedés és ezt hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint valami rajtunk kívülálló „rosszat”. Pedig mi is ezt a levegõt lélegezzük!!!

A Murakeresztúri Plébánia szombati „Zöld utat!” elnevezésû rendezvényén, Fityeházán azt szeretnénk játékos formában bemutatni, hogy a közlekedésben hozott döntéseinknek milyen következményei vannak. Várunk mindenkit tanulságos társasjátékunkkal, öko-lábnyom méréssel és meghökkentõ kvízzel, de nem maradhatnak el az értékes nyeremények sem. …És, hogy senki ne menjen haza anélkül, hogy ne tapasztalhatna meg élõben környezetbarát alternatívákat adott lesz a hibrid autó tesztvezetési-, valamint segway kipróbálási lehetõség és bringás KRESZ pálya is. Tarts velünk ismét!

„Tudatos és környezetbarát életmód Murakeresztúr és Fityeház háztartásaiban (Szemléletformáló, informáló és képzési rendezvénysorozat)” (KEOP-6.1.0/B/11-2011-0116)2013-06-20 09:06:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül