Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55354282    
Honlapkeszites

Kanizsáról versengenek legtöbben a legszebb konyhakert címért

A Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésû országos programhoz eddig hatvanegy település csatlakozott, a helységekben közel nyolcszázan mûvelik egymással versengve ház körüli kertjeiket - közölte az elsõ visszajelzések alapján Kovács Szilvia, a vetélkedõ ötletgazdája, Karcag alpolgármestere  az MTI-vel.

A jelentkezés határidejét a márciusi havazás és az azt követõ rendkívül esõs idõjárás miatt szinte mindenhol meg kellett hosszabbítani május végéig, de még júniusban is voltak csatlakozók. Eddig a legtöbb nevezés Nagykanizsáról érkezett, ahol 101-en vállalták a kertészkedést. Jelentõs számban mûvelik még kertjeiket Jászapátin (56), Csongrádon (48), Encsen (47), Komlóskán (45), Karcagon (44), Mogyoródon (38), Cegléden (36), Egerben (35) valamint Újszilváson (25). A csatlakozó települések között vannak Karcag határon túli testvérvárosai, így a felvidéki Szepsi, az erdélyi Székelykeresztúr és a délvidéki Bácskossuthfalva, megszervezték a versenyt a szerbiai Temerinben is.


A visszajelzések arról tanúskodnak, hogy a program minden korosztályt érdeklõdését felkeltette. A legfiatalabbakat egy-egy pilisvörösvári illetve nyírmadai 5 éves gyerek képviseli, míg legidõsebbként egy 95 éves karcagi férfit jegyeznek.
A versenyt balkon (erkélyen kialakított), mini kert (50 négyzetméterig), normál kert (50 négyzetméter felett) zártkert 1. (zöldséges) valamint zártkert 2. (gyümölcsös) kategóriában hirdették meg.
A programban résztvevõ települések és a legjobb szervezõk listája hamarosan olvasható lesz Karcag (www.karcag.hu) és a Biokontroll Hungária Kht.(www.biokontroll.hu) honlapján.

MTI - Kanizsa2013-06-19 17:08:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül