Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54766410    
Honlapkeszites

Nem múlhat el a kanizsai nyár kutyás tábor nélkül

Idén is megrendezi a nyári, állatvédõ kutyás táborát a nagykanizsai Élettér Állat- és Természetvédõ Egyesület. Mint azt dr. Papp Attila, az állatotthon sajtóreferense elmondta: 11 évvel ezelõtt rendezték meg az elsõ állatvédõ kutyás táborukat.


Azóta sokan, sok helyrõl érkeztek hozzájuk, volt, aki csak egyszer, de sokan voltak, akik többször, akár minden évben eljöttek. Az elsõ táborozók mára már „kiöregedtek”, csakúgy, mint az elsõ táboros kutyák is. Minden évben megtörténik legalább egy árva kutyussal – tavaly például kettõvel is –, hogy a szülõk megengedik a vakációzó csemetéiknek, hogy a tábor végeztével hazavigyék a kis kedvencet. A sajtóreferens hangot adott abbéli reményének, hogy idén is lesz olyan szerencsés menhelylakó, aki szeretõ családhoz kerülhet a tábor végeztével.
A nyári tábor idén július 13-tól – július 20-ig tart. Szeretettel várják minden olyan állatbarát gyermek és fiatal jelentkezését, akik szeretnének egy hetet a menhelyen élõ kutyákkal, és egy vidám társasággal eltölteni. A tábor forgatókönyve nagyjából a régi, szintúgy, mint a szervezõi, vezetõi is. Elhelyezés ismét a nagykanizsai Nyírfás Campingben, sátrakban, és persze egész héten kutyázás a menhelyes kutyusokkal. A részvételi díj 23.000 - Ft/fõ, mely magában foglalja a szállásköltséget, meleg vizes tisztálkodási lehetõséggel, és ami a gyerekeknek nagyon fontos a nyári kikapcsolódáshoz – fõként ebben a nagy melegben –, egy nagyszerû medencével, valamint a napi négyszeri, bõséges étkezés költségeivel is (reggeli, ebéd, uzsonna és vacsora). Dr. Papp Attila hangsúlyozta: aktív részvételt kínálnak a fiataloknak a nagykanizsai állatotthon életében, ami jelenti elsõsorban a naponkénti, aktív foglalkozásokat az állatotthonban élõ, kiválasztott kutyával-kutyákkal. Ismét lesznek ismeretterjesztõ elõadások, valamint állat-, természet- és környezetvédelmi foglalkozások, sõt, sport- és szellemi vetélkedõk is megrendezésre kerülnek, direkt a gyerekeknek szervezett, játékos formában. A legfontosabb azonban az, hogy közvetlen kapcsolat alakulhat ki a gyerekek és az otthon négylábú kis lakói között, hiszen egy héten át minden nap találkozhatnak, és jó néhány órát tölthetnek majd el együtt. Megtanulhatják a fiatalok azt, hogy mit is jelent egy állat gondozása, megláthatják, hogy mekkora munka egy élõlényrõl való, felelõsségteljes gondoskodás. A tábor így kiváló alkalom arra is, hogy a gyerekek a kellemes, gondtalan idõtöltés mellet sokat tanuljanak a „kutyás életrõl”. A foglalkozások egy részét a Sétakert hatalmas, árnyat adó fái alatt tartják, persze a gyerekekre és a kutyusokra a szervezõkön kívül szakképzett kutyakiképzõ és az állatgondozók is felügyelnek. Így a szülõk ismét csak teljes biztonságban tudhatják csemetéiket, míg azok önfeledten játszanak az állatokkal. Jelentkezni telefonon, illetve elektronikus levélben is lehet. Jelentkezési lap igényelhetõ az eletter@dravanet.hu, illetve a marosne@chello.hu e-mailcímeken. Érdeklõdni lehet a 06-30-400-13-68 (Varga Károlyné), és a 06-30-37-87-057 (Maros Sándorné) telefonszámokon. Találkozás a Nyírfás Campingben (Nagykanizsa, Bajcsy-Zsilinszky út, Kiskanizsa végén), 2013. július 13-án, szombaton, 11 és 12 óra között. A jelentkezési határidõ július elsõ hete. A gyerekek ismét csak azt hozzanak magukkal, mint amit általában szokás egy nyári gyerektáborba: néhány napnál nem régebbi orvosi igazolás, diákigazolvány, TAJ-kártya, fürdõruha, szúnyog és kullancs elleni szer, és persze aki tud, az hozzon pórázt és nyakörvet is.
 

Kanizsa2013-06-16 04:24:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül