Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415398    
Honlapkeszites

Kormányszóvivõ: szeptember 1-jéig kell online összekötni a kasszákat

Június 30-a helyett szeptember 1-jéig kell végrehajtani a kisvállalatok által üzemeltetett pénztárgépeknek a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz való online bekötését - közölte a kabinet döntését Giró-Szász András kormányszóvivõ tegnapi sajtótájékoztatóján.


Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter múlt pénteken közölte az MTI-vel - miután egyeztetett a legfontosabb kereskedelmi érdek-képviseleti szervezetek vezetõivel -, hogy javasolja a kormánynak: fontolja meg a kiskasszák online bekötésével kapcsolatos június 30-i határidõ két hónapos kitolását.
A kormányszóvivõ szerdán azt mondta, e két hónapnak elegendõnek kell lennie a biztonságos átállásra.
Az online összeköttetésre alkalmas kiskasszák beszerzésére vonatkozó idõpont kitolása azonban nem változtat a beszerzési támogatások benyújtására vonatkozó december közepi határidõn - hangsúlyozta Giró-Szász András.
Kérdésre válaszolva szólt továbbá arról, hogy az online összekötésnek már a híre is jelentõsen javította az áfabefizetési morált, ami plusz bevételt jelent, ráadásul a kiskereskedelmi forgalom is nõtt. A szaktárca szerint ez a két tényezõ kompenzálja a két hónapos határidõkitolást - mondta a szóvivõ, megjegyezve, ha mindez mégsem lenne elég, a tartalék is rendelkezésre áll a kompenzációra.
Ugyancsak kérdésre Giró-Szász András közölte: a reklámadó nem volt téma a keddi kormányülésen, még folyik Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár és a reklámszövetség tagjai közötti egyeztetés.

MTI - Kanizsa
 2013-06-13 06:39:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül